logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuizen

Kosten verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Met een klein budget verhuist u zelf uw spullen en kunt u zo geld besparen. Maar dit kost veel tijd en energie. U kunt ook een verhuisbedrijf inhuren. De prijzen van verhuizers zijn hoger dan wanneer u het werk zelf doet, maar u haalt er ook veel voordeel uit. Wij vertellen u op deze pagina wat de prijzen van verhuizers zijn en hoe u de totale verhuiskosten kunt berekenen. Ook vertellen we hoe u vele euro’s kunt besparen (tot wel 40 %!) op uw verhuizing. De prijsfactor kan de keuze bepalen voor een verhuisbedrijf, omdat u rekening dient te houden met uw budget.

Kosten verhuizen

Schatting kosten verhuizing

‘Wat kost verhuizen?’ is de meest gestelde vraag tijdens het organiseren van een verhuizing. En dat is logisch. U wilt natuurlijk weten welk budget u hiervoor nodig heeft en daarbij wil niemand teveel betalen. Daarom hebben wij een schatting gemaakt van de gemiddelde prijs van een verhuizing inclusief het tarief van btw. Hieronder het prijsvoorbeeld:

Verhuiswagen en verhuizersPrijzen verhuizing inclusief btw en loonkosten in euro’s
Prijs 1 verhuizer + kleine verhuiswagen € 65 per uur
Prijs 1 verhuizer + grote verhuiswagen € 75 per uur
Kosten extra verhuizer € 35 per uur
Transport
Voorrijkosten verhuiswagen € 60
Prijs rijtjeshuis / appartement € 900
Prijs vrijstaande woning / villa € 1000
Overige
Prijs verhuislift € 65 per uur
Prijs verzekering € 70

Let op, deze verhuiskosten zijn slechts een schatting. In werkelijkheid kan er een prijsverschil zijn wanneer u voor een verhuizer wilt betalen, afhankelijk van een aantal factoren. Het aantal spullen dat u tijdens de verhuizing wilt vervoeren speelt hierbij een belangrijke rol, gezien verhuisbedrijven hun prijzen berekenen aan de hand van het aantal kubieke meters dat in de verhuiswagen past.

kosten verhuizing

Ook het aantal verhuizers dat u moet inhuren voor uw verhuizing speelt een rol in de prijzen, want voor elk van hen moeten de loonkosten worden betaald. De ene verhuizer rekent € 25 aan loonkosten, terwijl de ander € 50 aan loonkosten vraagt en deze doorberekent in de prijzen. Ook de verdiepingen waarop uw nieuwe en oude woning zich bevinden en de toegankelijkheid van beide woningen worden meegerekend. En kiest u voor een erkende verhuizer? Dan bent u duurder uit dan bij andere verhuisbedrijven die lagere prijzen hanteren.

Ook de afstand tussen uw nieuwe en oude huis speelt een rol, want transportkosten en kilometerprijzen kunnen variëren. € 60 voor voorrijkosten voor de verhuiswagen is een gemiddelde schatting, maar deze prijzen zijn geheel afhankelijk van hoe ver u gaat verhuizen. Soms worden deze prijzen niet verrekend wanneer u een verhuisbedrijf binnen uw eigen stad zoekt. Vaak wordt vervolgens na 20 tot 50 kilometer € 0,50 tot € 1 aan kosten in rekening gebracht per gemaakte kilometer. De exacte prijs zal de verhuizer berekenen.

Daarnaast kunnen prijzen natuurlijk van verhuizer tot verhuizer verschillen. De arbeidskosten zijn bij verhuisbedrijven anders, wat u terugziet in de totale prijzen. Wilt u de exacte tarieven weten voor het inhuren van een verhuizer? Dan is het aan te raden om offertes met het tarief inclusief btw op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo komt u erachter welke prijzen zij rekenen en welke het meest goedkoop is.

Kosten verhuizen

Eventuele extra kosten verhuizen

De bovenstaande gemiddelde verhuiskosten hebben betrekking op de standaard diensten van een verhuisbedrijf, dat wil zeggen het in- en uitladen en het vervoeren van uw spullen. Het gaat hierbij dus om een starttarief. Maar wilt u nog meer diensten afnemen bovenop het starttarief tijdens de verhuisdag, dan komen er nog kosten bovenop het tarief waardoor de prijs omhoog gaat.

Het vervoeren van de piano dient u uit te besteden aan gespecialiseerde verhuisbedrijven, omdat het instrument niet zelf te tillen is, en daarnaast ook veel te fragiel is. Maar u kunt er ook voor kiezen om verschillende klussen die nog in het huis moeten gebeuren, zoals het schilderen, leggen van de vloer of het vullen van gaten in de muren, uit te besteden aan een klusjesman van het verhuisbedrijf. Voor verschillende klussen zijn verschillende verhuisspecialisten nodig. Dit zal worden opgeteld bij de totale kosten van uw verhuizing, waardoor u een groter budget nodig heeft. Andere extra diensten tegen extra kosten:

  1. Spullen inpakken: € 45 – € 50 per uur
  2. Klusjesman: € 40 – € 45 per uur
  3. Monteren/demonteren: € 45 – € 50 per uur
  4. Verhuislift huren: € 65 – € 70 per uur
  5. Verhuizing piano: € 200 – € 350

Op de vraag ‘wat kost verhuizen?’, kunnen we dus concluderen dat alles bij elkaar opgeteld verhuizen via een verhuisbedrijf een prijskaartje heeft van gemiddeld € 1500 tot € 2000. Maar dan weet u zeker dat uw verhuizing goed wordt uitgevoerd, dat u verzekerd bent tegen schade en ongelukken en dat u uzelf enorm veel moeite en stress bespaart. Verhuizers inhuren zorgt ervoor dat uw verhuizing snel en goed georganiseerd wordt tegen een aantrekkelijke prijs.

Extra kosten verhuizen

Zijn verhuiskosten fiscaal aftrekbaar?

Een verhuizing brengt hoge verhuiskosten met zich mee. Maar in sommige gevallen zijn de prijzen die u betaalt voor verhuizen fiscaal aftrekbaar. Als particulier kunt u een lening aanvragen en de verhuizing hiermee financieren. De lening is aftrekbaar in box 3 met uw eigen vermogen. Zo kunt u dus indirect op verhuiskosten besparen tijdens de verhuizing door een belastingvoordeel. Ook heeft u in sommige gevallen recht op een vergoeding voor verhuiskosten.

Wij raden aan om goed op de btw te letten wanneer u met verhuisbedrijven in zee gaat. Veel mensen denken dat het lage btw-tarief van toepassing is op verhuiskosten. Dit is echter niet waar, want voor verhuizen geldt een btw-tarief van 21%. Deze verwarring komt doordat in 2013 de btw voor verhuizen werd verlaagd. Deze tarief regel is echter weer teruggedraaid in 2015, toen er weer 21% btw werd gerekend op verhuiskosten. U profiteert dus niet meer van de lage btw op verhuiskosten.

Het lijkt een klein verschil, maar het verschil in tarief is redelijk groot. U betaalt al snel veel meer bij een hogere btw. Reken maar mee wat het verschil in btw is. Laten we uitgaan van een verhuizing met prijzen rond de € 1000. Een btw van 6% zou betekenen dat hier nog € 60 bij komt. Een btw van 21% betekent echter dat er nog € 210 wordt bij opgeteld. Dit is een verschil van maar liefst € 150 tussen 6 % btw en 21 % btw. U betaalt een veel hogere prijs met het hogere tarief btw.

De verwarring over btw komt ook doordat sommige werkzaamheden aan het huis met van 6% btw kunnen worden uitgevoerd, zoals schilderwerk en stucwerk. Als u verhuizers gaat inhuren rekenen zij het hoge tarief van btw. Gelukkig kunt u wel op andere manier besparen op de prijzen van verhuizen.

Tegemoetkoming werkgever: in sommige gevallen kunt u uw werkgever vragen om (een deel van) de kosten van de verhuizing te betalen. Dit kunt u doen wanneer u speciaal voor uw baan naar een nieuwe stad verhuist. Omdat u uw werkgever hiermee tegemoet komt, kan deze u vaak ook daarvoor belonen door de kosten van het verhuizen te vergoeden.

Verhuiskosten fiscaal aftrekbaar

Besparen kosten verhuizing

Als u alle verhuiskosten bij elkaar op telt, loopt de totale prijs van een verhuizing snel op. Daarom geven we u een paar tips om op de prijs van de verhuizing te besparen. Dit kan tot wel 40 % schelen op de totale prijs. Want met korting, houdt u meer geld over voor het inrichten van uw nieuwe woning.

Verhuis in het weekend

Voor tijdens het weekend verhuizen worden doorgaans hogere prijzen betaald. Weekendtoeslagen op zaterdag hebben prijzen die 25 % hoger liggen en toeslagen op zondag hebben prijzen die tot wel 75 % hoger uitkomen. Ook bij spoedverhuizingen wordt door verhuizers vaak een hoger tarief gerekend. Wilt u op de prijzen van een verhuizing besparen? Dan is het aan te raden om op een doordeweekse dag te verhuizen en uw verhuizing tijdig te plannen zodat er geen spoedverhuizing hoeft te worden geregeld tegen een hoger tarief.

Zelf doen of uit te besteden

Om geld te besparen tijdens een verhuizing, is het verstandig om na te denken over welk werk u zelf kunt uitvoeren en welke klussen u liever uitbesteedt. Dit kan enorm in de totale verhuiskosten schelen. Als u bijvoorbeeld zelf dozen kunt inpakken, hoeft u hier niet het tarief van de verhuizers voor te betalen. Of misschien bent u sterk genoeg om de verhuizers te helpen bij het in- en uitladen van de dozen in de verhuiswagen. En misschien vindt u nog wel vrienden en familie die de handen uit de mouwen willen steken voor, tijdens of na de grote verhuisdag? Hoe meer u helpt, des te minder werk zal er over blijven voor de verhuizers, en des te minder tarief bent u kwijt aan loonkosten.

Wilt u nog meer geld besparen? Vergelijk dan offertes met prijzen inclusief btw van verschillende verhuizers en kom achter het prijsverschil. Lees hieronder hoe u op de prijs van een verhuizer bespaart.

besparen op kosten verhuizing

Tot 40% besparen?

Wilt u tijdens het verhuizen besparen op de totale prijs? Wat gaat het verhuizen kosten? U weet of uw budget aansluiten op de prijzen door offertes op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo kunt u de prijzen naast elkaar leggen, inclusief arbeidskosten en btw. Vergelijk en u ziet welke verhuizers duurder of voordeliger zijn. Door het prijsaanbod te zien kunt u tot wel 40 % besparen op verhuiskosten.

Het zoeken op het internet naar geschikte verhuisbedrijven, het navragen bij vrienden met welk bedrijf zij een goede ervaring hebben en het onderzoek doen op het internet neemt veel tijd in beslag. En daar komt ook nog het aanvragen van offertes met prijzen bij elk van deze verhuisbedrijven bij.

Met onze offerte service hoeft u niet meer veel tijd en moeite te steken in het zoeken naar een verhuisbedrijf. U vertelt ons via het offerteaanvraag formulier waar u naar zoekt, en wij vragen vrijblijvend en gratis offertes met prijzen inclusief btw voor u op bij verschillende verhuizers. De prijzen op deze offertes kunt u zelf vergelijken en het voordeligste tarief kiezen. U profiteert van onze service, want u vindt altijd een verhuizer bij u in de buurt die goedkoop is.

Betaal nooit meer teveel op het tarief bij een verhuizing. Door bij ons een offerteaanvraag te doen bespaart u op de prijs, maar ook tijd en moeite. Met gratis en vrijblijvende offertes met prijzen inclusief btw vindt u een voordelig prijsverschil voor uw verhuizing. U kunt direct een van de verhuizers inhuren.