logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Werkzaamheden verhuizer

Werkzaamheden verhuizer

Gaat u binnenkort verhuizen, maar heeft u geen tijd en zin om zelf dozen en meubelstukken te tillen? Rijdt u liever niet met een grote verhuiswagen? Door een verhuizer in te huren, bespaart u veel tijd en moeite. Maar welke diensten levert een verhuizer? Dit zijn de werkzaamheden van een verhuizer:

Inventariseren

Voordat de spullen kunnen worden verhuisd, helpt een verhuizer bij het inventariseren van de grootte van uw inboedel. Met behulp van deze inventarisatie kan een planning worden gemaakt, zodat de verhuizing vlekkeloos verloopt.

Inpakken

Een verhuizer kan helpen bij het inpakken van uw spullen. Goed opgeleide verhuizers gaan voorzichtig met uw spullen om en weten ze zo te beschermen dat ze veilig zijn tijdens het transport. Daarbij weet een verhuizer precies hoe hij zo efficiënt mogelijk inpakt, zodat alle spullen kunnen worden ingeladen.

Beschermen van uw spullen

Professionele verhuizers nemen de tijd om uw spullen en meubels goed te beschermen. Ze nemen voor het verhuizen beschermende materialen mee, zoals dekens, opvulmateriaal en bubbelfolie. Veiligheid en betrouwbaarheid staan voor hen voorop.

De verhuiswagen controleren

Wanneer uw spullen worden vervoerd, is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Het is de taak van de verhuizer om de wagen goed te controleren voor gebruik. Daarnaast zal een verhuizer ook controleren of alle spullen stevig in de wagen staan.

Laden

Een professionele verhuizer weet precies hoe hij fragiele objecten, zware dozen en grote meubelstukken moet verplaatsen. Hij zal zorgen dat uw gehele inboedel netjes in de verhuiswagen ingeladen wordt, zodat u erop kunt vertrouwen dat er tijdens het transport niets mis kan gaan.

Vastzetten van uw spullen

Het vastzetten van de spullen in de verhuiswagen is een kunst. Het lijkt misschien slim om de spullen zo dicht mogelijk op elkaar te zetten, maar dit gaat niet altijd op. Een verhuizer weet precies hoe hij de spullen vast kan zetten in de wagen, zodat er zo min mogelijk zal verschuiven tijdens transport.

Vervoeren

Een van de werkzaamheden van een verhuizer is het vervoeren van uw inboedel. De verhuizer is gewend om met elk soort wagen te rijden. Hij rijdt voorzichtig, waardoor achterin de wagen zo min mogelijk kan gaan schuiven.

Uitladen

Het uitladen van spullen kan veel tijd in beslag nemen. Een professionele verhuizer werkt efficiënt en weet welke spullen hij het beste als eerst kan uitladen. Ook kan hij direct uw meubels op de juiste plaats in uw nieuwe huis zetten.

Organiseren

Een van de werkzaamheden die u aan een verhuizer kunt overlaten is het organiseren van uw spullen. Wanneer u bijvoorbeeld dozen en meubels naar een opslag wilt laten brengen, kan de verhuizer u adviseren hoe u deze zo efficiënt mogelijk in kunt delen, zodat de spullen die u het vaakst gebruikt het makkelijkst te bereiken zijn.

Schoonmaken en opruimen

Na het verhuizen bent u meestal nog niet klaar. Zowel de nieuwe als de oude woning moeten nog worden opgeruimd en schoongemaakt. De verhuizer kan u hierbij helpen. Hij neemt de overgebleven materialen mee en zorgt ervoor dat u niet in de troep blijft zitten.

Opslag

Soms is het nodig om tijdens het verhuizen een aantal dozen of meubelstukken in een opslag te zetten. Of misschien wilt u wel het hele jaar door spullen opslaan, zodat uw nieuwe huis niet meteen vol raakt. Ook voor opslag van uw spullen kunt u terecht bij een verhuizer.

Internationaal verhuizen

Een verhuizing is al een grote klus, maar verhuizen naar een ander land kost nog veel meer moeite en vraagt om een strakke planning. Zoek een verhuizer die gespecialiseerd is in internationaal verhuizen en die u kan ondersteunen bij de organisatie van uw verhuizing, het nodige papierwerk en het transport.