logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Verhuizing > Verhuisdozen

Verhuisdozen

U kunt niet verhuizen zonder verhuisdozen. Uw grote meubelstukken, zoals de bank, de televisie en het bed, kunt u direct vervoeren. Maar de kleinere spullen (denk aan keukenspullen, kantoorartikelen, fotoalbums, decoratie en boeken) kunt u beter in verhuisdozen verpakken. Wij vertellen u hoeveel verhuisdozen u nodig heeft en of u ze beter kunt kopen of huren.

Aantal verhuisdozen

Het aantal verhuisdozen dat u nodig heeft tijdens het verhuizen is natuurlijk geheel afhankelijk van het aantal spullen in uw woning. Maar om een inschatting te geven, zou u rekening kunnen houden met de volgende aantallen:

  • Eenpersoonshuishouden: 20 verhuisdozen
  • Stel: 40 – 60 verhuisdozen
  • Gezin met twee kinderen: 70 – 90 verhuisdozen

Let bij het inpakken niet alleen op hoeveel spullen in de doos passen, maar ook op het gewicht. U wilt de verhuisdozen nog wel kunnen tillen. 7 tot 10 kilo is een gemiddeld gewicht voor een verhuisdoos. Is de doos zwaarder? Tape hem dan voor de zekerheid extra dicht aan de onderkant.

Verhuisdozen

Verhuisdozen kopen

Als u verhuisdozen koopt, heeft u een groot aantal opties om uit te kiezen. U kunt standaard verhuisdozen kopen in verschillende maten, maar ook bijvoorbeeld voor extra stevige dozen kiezen. De stevigste dozen zijn gemaakt van kraft (dubbelgolf karton). Dit zijn de bruingekleurde dozen. Op de doos staat meestal vermeld hoeveel kilo het draagvermogen is. Als u kiest voor dozen met een autolock, wordt de doos in één beweging zonder tape in elkaar gezet. Daarnaast zijn er speciale verhuisdozen voor boeken of voor kleding (hoger en met een roede).

U kunt rekenen op een gemiddelde prijs van € 1,50 tot € 2,50 per verhuisdoos. Bij sommige winkels kunnen ze alleen per 2, 5 of 10 stuks tegelijk worden gekocht. Hier komen ook nog verzendkosten bovenop, tenzij u de verhuisdozen zelf komt ophalen.

Om geld te besparen tijdens het verhuizen, kunt u de dozen tweedehands kopen. Bijvoorbeeld op Marktplaats of in een kringloopwinkel. Let wel goed op de staat van de dozen wanneer u ze tweedehands koopt, want u heeft niets aan dozen die niet meer de inhoud kunnen dragen.

LET OPLet op: Wanneer u losse verhuisdozen koopt is het verstandig om op de formaten te letten. Wanneer de verhuisdozen namelijk allemaal hetzelfde formaat hebben kunnen ze veel makkelijker op elkaar worden gestapeld tijdens het verhuizen.

Nog een bespaartip: bij de supermarkt kunt u gratis dozen halen. Deze zijn vaak sterk genoeg en kunnen worden gestapeld.

Verhuisdozen huren

Door verhuisdozen te huren, kunt u ze meteen weer wegbrengen wanneer u klaar bent met verhuizen en bent u geen opslagruimte kwijt. Meestal betaalt u tussen de € 0,50 en € 1,50 per doos, dus dat scheelt ten opzichte van het aanschaffen van de dozen.

Huren of kopen?Prijs per doos
Verhuisdozen kopen€ 1,50 tot € 2,50
Verhuisdozen huren€ 0,50 tot € 1,50

Reken er wel op dat hier nog een borg en eventuele verzendkosten bovenop komen. Het nadeel van huren is echter dat u geen labels op de dozen kunt plakken. En u kunt geen spullen in de dozen opslaan.

Om kosten te besparen zou u voor het verhuizen verhuisdozen kunnen lenen van vrienden of familie, dan kost het u niets.