logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Verhuizing > Zelf verhuizen

Zelf verhuizen

Er zijn twee manieren waarop u spullen kunt verhuizen van het ene huis naar het andere huis: zelf uw spullen transporteren of een verhuizer inhuren. Het inhuren van een verhuizer, die voor u inpakt, vervoert en uitlaadt, is natuurlijk de meest aantrekkelijke optie. Dit kost uiteraard ook meer. Wanneer u een krap budget heeft, is het misschien verstandig om zelf te verhuizen.

Hoe kunt u de verhuizing het beste aanpakken? Wij geven 5 tips voor een efficiënte doe-het-zelf verhuizing:

1. Maak een planning

Hoewel de meeste mensen de verhuizing zo snel mogelijk willen afronden, kan het soms handig zijn om meer tijd ervoor uit te trekken. Er kan veel mis gaan, waardoor de verhuizing uit gaat lopen. Door van tevoren een goede planning te maken, voorkomt u onvoorziene problemen. Houdt er ook rekening mee dat wanneer de verhuisafstand toeneemt, u ook meer tijd nodig heeft.

Wij raden aan om 1 of 2 extra dagen uit te trekken voor de voorbereidingen, zodat u zeker weet dat u helemaal klaar bent voor de grote verhuisdag.

2. Reserveer een verhuiswagen

Autoverhuurders hebben maar een bepaald aantal wagen beschikbaar. Veel mensen reserveren de wagen een paar dagen voor de verhuizing. Maar waarom zou u niet de verhuiswagen al een aantal weken voor de grote dag reserveren?

Of u nu de wagen een maand of een week geleden heeft gereserveerd, het is altijd aan te raden om een dag van tevoren contact op te nemen met het autoverhuurbedrijf en te controleren of de wagen inderdaad klaar zal staan wanneer u gaat verhuizen.

3. Pak efficiënt in

Om uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen is het uiterst belangrijk om efficiënt in te pakken. Als u niet systematisch te werk gaat tijdens het verhuizen, raakt u spullen kwijt. Door dozen onhandig in te pakken verliest u ruimte en moet u onnodige tijd steken in het herordenen. Zorg er daarom voor dat u systematisch per kamer inpakt. Plak gelijk een label op een volle doos zodat u weet wat erin zit.

Wij raden aan om een maand voor de verhuizing al te beginnen met het inpakken, beginnend bij de ruimtes en spullen waar u weinig gebruik van maakt. Een paar dagen voor de verhuizing kunt u beginnen de dagelijkse spullen in te pakken. Zo heeft u alle dozen op tijd klaar staan voor de verhuizing en zal de verhuisdag soepel verlopen.

4. Laat de piano aan een professional over

Ook al wilt u uw verhuizing zelf organiseren, dan raden we alsnog aan om bepaalde objecten te laten verhuizen door een professionele verhuizer. Zelfs als u gewend bent om zware objecten te verplaatsen, blijft het lastig om uw piano of pooltafel zelf te transporteren. Niet alleen zijn deze objecten groot en zwaar, maar ze kunnen ook snel beschadigen als ze niet op de juiste manier worden verplaatst. Gelukkig zijn er veel gespecialiseerde verhuisbedrijven te vinden die piano’s of kunstwerken veilig verhuizen.

5. Onmiddellijk uitpakken

Het is logisch dat u na het voorbereiden, inpakken en transporteren geen zin meer heeft om alles uit te pakken. We raden u echter aan om dit toch gelijk te doen. Het is misschien een vervelende klus, maar dan bent u er wel vanaf. U kunt gelijk weer bij uw spullen.

Ook de dozen met spullen die in de berging, op zolder of in de opslag terecht komen zou u gelijk moeten uitpakken. Wanneer u de dozen direct opbergt zonder uit te pakken, raakt u het overzicht kwijt en vergeet u welke spullen al opgeborgen zijn. Als alle dozen uitgepakt zijn kunt u eindelijk ontspannen.