logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Verhuisbedrijf > Transportbedrijf

Transportbedrijf

Als u ervoor kiest om zelf uw spullen te verhuizen, heeft u een wagen nodig om de spullen te vervoeren. De meeste mensen zijn niet bevoegd om met een vrachtwagen te rijden, gezien u daarvoor een speciaal rijbewijs dient te bezitten. Maar er zijn wel andere mogelijkheden. Heeft u een rijbewijs B? Dan kunt u een bestelbusje of een boedelbak huren om uw spullen te verhuizen. Bij een transportbedrijf kunt u terecht voor verschillende wagens.

Transportbedrijf

Kosten transportbedrijf

Als u nog twijfelt tussen een verhuiswagen huren bij een transportbedrijf zodat u zelf kunt verhuizen of het inhuren van verhuizers inclusief een verhuiswagen, is het handig om te weten wat de geschatte kosten zijn.

Er zijn veel verschillende transportbedrijven die verschillende soorten wagens verhuren. Wij hebben offertes opgevraagd bij een groot aantal bedrijven en de prijzen genoteerd. Hierdoor hebben wij een schatting kunnen maken van de gemiddelde kosten van een verhuiswagen. Dit zijn de gemiddelde prijzen van verhuiswagens als u deze per dag huurt bij een transportbedrijf:

Grootte verhuiswagenGeschatte kosten transportbedrijf per dag
Verhuisauto – 4 m3 € 35 – € 50
Verhuisbus – 10 m3 € 60 – € 95
Verhuiswagen – 20 m3 € 100 – € 150

LET OPLet op: het gaat hier om gemiddelde prijzen. De werkelijke prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van de tarieven van het transportbedrijf, de grootte van de wagen en de afstand die u wilt afleggen.

We nemen een bus van 10 m3 als voorbeeld om te laten zien hoe de prijs kan varieren. Hieronder ziet u wat de minimale, gemiddelde en maximale prijs is die u kunt verwachten:

Het spreekt voor zich dat een grotere wagen meer kost. Maar neem wel mee in uw overweging dat u met een grotere wagen minder vaak op en neer hoeft te rijden. Hierdoor kunt u wellicht alsnog goedkoper uit zijn, omdat u de wagen voor minder uur hoeft te huren.

Wilt u de exacte prijs weten die een transportbedrijf rekent? Dan is het verstandig om een offerte aan te vragen. Op een offerte staan de prijzen vermeld die gelden voor uw klus. Zo weet u hoeveel u precies kwijt zult zijn. Wil u hulp bij het opvragen van offertes om tijd en geld te besparen? Lees dan onderaan deze pagina hoe wij u hierbij kunnen helpen.

We nemen een bus van 10 m3 als voorbeeld om te laten zien hoe de prijs kan varieren. Hieronder ziet u wat de minimale, gemiddelde en maximale prijs is die u kunt verwachten:

Boedelbak

Een boedelbak is een overdekte aanhangwagen die bij een transportbedrijf kan worden gehuurd en gebruikt om uw inboedel te verhuizen. Door de overkapping worden uw waardevolle spullen beschermt tegen weersinvloeden.

U heeft een auto met een trekhaak nodig en een officiële kentekenplaat voor de aanhangwagen. In principe kunt u met uw rijbewijs B met een boedelbak rijden. Maar let op, dit geldt slechts tot 750 kilo. Niet iedereen vindt het even makkelijk om met een boedelbak te rijden, met name het parkeren en achteruitrijden kan een enorme uitdaging zijn. Maar het voordeel is dat u geen aparte verzekering hoeft af te sluiten, gezien de aanhangwagen onder uw autoverzekering valt. Controleer altijd voor de zekerheid de voorwaarden bij het transportbedrijf.

Bestelwagen

Het voordeel van een bestelbus of bestelwagen is dat deze veel laadruimte biedt, meer nog dan een boedelbak. Een bestelwagen huren is meestal dan ook net zo voordelig als een boedelbak. Een bestelwagen is redelijk makkelijk te besturen voor een ervaren rijder met een rijbewijs B, waardoor het een goede optie is voor de meeste mensen.

Het nadeel aan een bestelbus is dat u tijdens het verhuizen slechts één extra passagier mee kunt nemen op de passagiersstoel, terwijl een auto met boedelbak ruimte heeft voor vijf personen. Bij een transportbedrijf kunt u verschillende bestelwagens huren.

Vrachtwagen

Wanneer u een grote hoeveelheid spullen moet vervoeren over een grote afstand, is een vrachtwagen huren bij een transportbedrijf voordeliger, omdat u in een keer alle spullen mee kunt nemen. Maar let op, om een vrachtwagen te besturen dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs C.

Gaat u dichtbij verhuizen? Dan is het eenvoudiger en goedkoper om meerdere ritten met een bestelbusje te maken in plaats van een vrachtwagen te huren.

Transportbedrijf voor verhuur

Bij een transportbedrijf kunt u terecht voor de verhuur van:

 • Boedelbakken
 • Bestelauto’s
 • Bestelbusjes
 • Vrachtwagen

Deze bedrijven vindt u verspreid door het hele land. Let bij het huren goed op de voorwaarden van het transportbedrijf. Controleer daarnaast voordat u in de wagen stapt altijd de conditie van het voertuig. Kijk of het reservewiel, de krik, de gevarendriehoek, het instructieboekje en de benodigde papieren aanwezig zijn. Klopt er iets niet? Laat het dan vermelden in het contract van het transportbedrijf, zodat u zeker weet dat u achteraf geen problemen krijgt.

TIPTip: Klopt er iets niet? Laat het dan vermelden in het contract van het transportbedrijf, zodat u zeker weet dat u achteraf geen problemen krijgt.

Kosten besparen transportbedrijf

Wilt u besparen op de totale kosten van een transportbedrijf? Met de volgende tips bent u goedkoper uit.

 • Denk goed na over de spullen die u wilt vervoeren
  Gaat u die spullen echt wel gebruiken in het nieuwe huis? Het zou natuurlijk zonde zijn om een grote wagen te huren en uw gehele inboedel te verplaatsen, als u toch eigenlijk die kast van uw oma of dat schilderij dat niet bij het nieuwe interieur past weggooit.
 • Biedt het transportbedrijf ook andere diensten?
  Biedt het bedrijf bijvoorbeeld ook opslag? Of levert het bedrijf ook containers? Vaak kunnen transportbedrijven kortingen geven wanneer u meerdere diensten tegelijk afneemt. Vraag daarom eerst naar de kosten van de diensten bij elkaar. Deze kunt u naast de kosten van losse services leggen, zodat u zeker weet dat u de optie kiest die het goedkoopst is.
 • Huur een verhuiswagen op het juiste moment
  In het weekend is het drukste moment, want dan willen mensen natuurlijk het liefst verhuizen. Doordat er veel vraag is, gaat de prijs ook omhoog. Maar als u de flexibiliteit heeft om op een ander moment te verhuizen, kan dit schelen in de totale kosten. Door doordeweeks te verhuizen, buiten de vakanties om, kunt u de beste deal sluiten met een transportbedrijf.

transportbedrijf

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten

Bent u op zoek naar een verhuiswagen? Op het internet zijn er vele aanbieders te vinden. Maar vaak ziet de consument door de bomen het bos niet meer. Hoe weet u welke aanbieder de goedkoopste en beste service biedt? Door offertes met elkaar te vergelijken.

Wij bieden een vrijblijvende service. U geeft aan ons door waar u naar zoekt en wat uw budget is. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag:

 1. Wij zoeken in onze database naar transportbedrijven bij u in de buurt.
 2. Wij vergelijken ze met elkaar en vragen bij een aantal transportbedrijven offertes voor u op.
 3. De transportbedrijven zullen u hun offertes inclusief prijzen naar u doorsturen. Dit doen zij gratis en vrijblijvend.

Met de verschillende offertes krijgt u een idee van de kosten van het huren van een verhuiswagen bij een transportbedrijf. U kiest de offerte die het beste past bij uw wensen en aansluit op uw budget. U ziet direct welk transportbedrijf het goedkoopst is. Door te vergelijken vindt u de beste prijzen.