logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Verhuisbedrijf

Verhuisbedrijf

Wanneer u gaat verhuizen, moet u in de eerste instantie de keuze maken of u zelf gaat verhuizen, of dat u liever een verhuisbedrijf inhuurt. Beide opties hebben voor- en nadelen. Wanneer u zelf verhuist bespaart u veel kosten. De enige grote kostenpost is het huren van een verhuiswagen. Wanneer u een verhuisbedrijf inhuurt, bent u meer geld kwijt. Maar u weet dan zeker dat de verhuizing snel en efficiënt gebeurt en dat uw spullen in goede handen zijn. Wilt u meer weten over de werkwijze van een verhuisbedrijf en de diensten die u kunt verwachten? Lees verder voor meer informatie.

Kosten verhuisbedrijf

De kosten voor verhuizen kunnen varieren. Verhuisbedrijven kunnen enorm verschillen in tarieven en daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de grootte van uw verhuizing. Wanneer er meer spullen moeten worden verhuisd zijn de kosten van de verhuizing logischerwijs ook hoger. De spullen uit een klein appartement verhuizen kost uiteraard meer dan de spullen uit een villa.

Toch is het handig om op de hoogte te zijn van gemiddelde kosten, zodat u de specifieke prijs van het verhuisbedrijf hiermee kunt vergelijken. In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde kosten. Kosten verhuisbedrijf:

Verhuiswagen en verhuizerKosten verhuizen
1 verhuizer + kleine verhuiswagen € 65 per uur
1 verhuizer + grote verhuiswagen € 75 per uur
Kosten extra verhuizer € 35 per uur
Transport
Voorrijkosten € 60
Rijtjeshuis / appartement € 900
Vrijstaande woning / villa € 1000
Overige
Verhuislift € 65 per uur
Verzekering € 70

LET OPMaar let op, dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Deze prijzen zijn berekend aan de hand van een groot aantal offertes van verhuisbedrijven.

Gemiddeld kost het verhuizen van de spullen uit een rijtjeshuis of appartement € 900, terwijl het verhuizen van de spullen uit een vrijstaande woning een prijskaartje van € 1000 heeft.

Hieronder ziet u de totale prijs die u kunt verwachten wanneer u gaat verhuizen:

Zoals u hierboven ziet kunnen de prijzen enorm uiteenlopen. Een goedkope verhuizing kan worden uitgevoerd voor zo’n 400 euro, terwijl een dure verhuizing tot wel 2500 euro kan kosten. De kosten varieren gebaseerd op verschillende variabelen:

 • De tarieven van verhuizers
 • Het aantal spullen
 • De kosten van de verhuiswagens
 • De voorrijkosten
 • De afstand van het oude tot het nieuwe huis
 • Een eventuele verhuislift

Een grote verhuizing zal veel meer kosten dan een verhuizing die binnen een paar uur afgerond is. Houd hier rekening mee in uw budget.

Als u rekening houdt met deze prijzen als gemiddelden, dan kunt u vervolgens vergelijken of de verhuizer die u op het oog heeft hierbij in de buurt komt. Is de verhuizer veel duurder? Dan loont het om door te zoeken en verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. Want door de prijs op verschillende offertes te vergelijken, weet u zeker dat u uiteindelijk een verhuisbedrijf met de laagste prijs vindt.

Klik hier voor meer informatie over de kosten van een verhuizing

Kosten verhuisbedrijf

Voordelen inhuren verhuisbedrijf

Wanneer u een verhuisbedrijf inhuurt, weet u zeker dat uw verhuizing door professionals wordt uitgevoerd. Dit zijn de voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf:

 1. Uw inboedel is verzekerd: wanneer u zelf verhuist zijn uw spullen vaak niet verzekerd. Natuurlijk probeert u zo voorzichtig mogelijk met uw spullen om te gaan, maar een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het kan gebeuren dat de vloer beschadigt door het slepen van zware spullen, dat de spiegel breekt tijdens het vervoer of dat u spullen uit uw handen laat vallen. Verhuizers van een verhuisbedrijf weten hoe ze zo professioneel en veilig mogelijk met uw spullen om moeten gaan, zowel bij het in- en uitladen als tijdens het vervoer. En mocht er iets mis gaan, dan bent u waarschijnlijk verzekerd.

  LET OPLet op: niet elk verhuisbedrijf is verzekerd. Zoek daarom van tevoren goed uit of het verhuisbedrijf dat u wilt inhuren verzekerd is tegen ongelukken en beschadigingen. Wij raden aan om alleen een verhuisbedrijf in te huren dat verzekerd is.

  Professionele service: het verhuizen lijkt misschien op het eerste gezicht een makkelijke klus. Veel mensen denken dat het vooral een kwestie is van vaak op- en neer lopen met zware dozen. Maar verhuizen is veel moeilijker dan dat. Verschillende onderdelen van uw inboedel vragen om hun eigen aanpak. Zo moeten bijvoorbeeld bepaalde meubelstukken beschermd worden tijdens het verhuizen met bubbelfolie of een verhuisdeken. Vaak hebben mensen niet de juiste materialen en kennis om te verhuizen. Daarom kunnen verhuizers van een verhuisbedrijf u hierbij helpen. Zij weten precies op welke manier elk object vervoerd moet worden.
 2. Het juiste transport voor uw verhuizing: wanneer u zelf uw verhuizing regelt, moet u waarschijnlijk een wagen huren. Weinig mensen beschikken over een bestelbus. U zult dan zelf een inschatting van de grootte van uw inboedel moeten maken en een bestelbus, verhuiswagen of boedelbak moeten huren zodat u alle spullen kunt vervoeren. Wanneer u een verhuisbedrijf inhuurt, zullen zij een inschatting voor u maken. Zij komen met een verhuiswagen naar u toe waar al uw spullen in passen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het transport.
 3. U krijgt geen lichamelijke klachten: vaak onderschatten mensen hoe zwaar verhuizen kan zijn. Wanneer u dozen vult, kunnen deze al snel veel gaan wegen. En het tillen van een boekenkast, koelkast of wasmachine is ook geen makkelijk klusje. Een van de grootste voordelen van een verhuisbedrijf is dat zij het zware tillen van u overnemen. Bij aankomst wijst u aan waar u de meubelstukken wilt hebben, en de verhuizers zorgen dat ze meteen op de goede plek staan.

Welk verhuisbedrijf kiest u?

Als u uw verhuizing wilt uitbesteden, is de eerste stap om een verhuisbedrijf te vinden dat past bij uw wensen en budget. Maar hoe vindt u het juiste verhuisbedrijf? Bedenk eerst om wat voor soort verhuizing het gaat, bijvoorbeeld:

 • Gaat het om een particuliere verhuizing?
 • Is het een bedrijfsverhuizing?
 • Gaat het om een seniorenverhuizing?
 • Moeten er bijzondere spullen zoals kunstwerken worden verhuisd?
 • Moet de piano mee?
 • Gaat het om een verhuizing naar het buitenland?

Wanneer u weet wat u zoekt, kunt u gemakkelijker een verhuisbedrijf vinden dat gespecialiseerd is in dit specifiek soort verhuizingen. Kijk naar het aanbod van verhuizers bij u in de buurt. Het is vaak wel zo makkelijk om een verhuisbedrijf in te huren dat dichtbij gevestigd is.

Stel ook uw budget vast voor de verhuizing. Wilt u zoveel mogelijk kosten besparen? Dan zou u kunnen denken aan studentenverhuizers of een budget verhuisbedrijf. Kiest u liever voor een kwalitatief goed verhuisbedrijf dat u kunt vertrouwen en die u volledig kan ontzorgen? Dan raden we aan om contact op te nemen met een erkende verhuizer. Er zijn verhuisbedrijven te vinden die passen bij elke wens en voor ieder budget. Zorg er in ieder geval voor dat u eerst verschillende offertes opvraagt en deze vergelijkt voordat u een keuze maakt. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit krijgt voor de scherpste prijs.

Verhuisbedrijf

Erkend Verhuisbedrijf

Is de kwaliteit van uw verhuizing de belangrijkste factor in het kiezen van een verhuisbedrijf? Dan adviseren wij u om te zoeken naar een Erkende Verhuizer. Deze zijn relatief duurder, maar bieden ook gegarandeerde kwaliteit. Dit zijn de voordelen van een Erkende Verhuizer:

 • Een verhuisbedrijf dat aan de kwaliteitsstandaard van de Organisatie voor Erkende Verhuizers voldoet, mag zichzelf een erkende verhuizer noemen. Het verhuisbedrijf wordt dan met regelmaat gecontroleerd en moet blijven voldoen aan eisen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit.
 • Een verhuisbedrijf dat zichzelf erkende verhuizer mag noemen, hanteert duidelijke algemene voorwaarden. Deze algemene voorwaarden zijn tot stand gekomen in overeenstemming met de overkoepelende organisatie. Dit is voor u als klant een groot voordeel. Zo weet u wat u kunt verwachten en mocht er iets mis gaan, dan kunt u terugvallen op een duidelijk contract.
 • Goed verzekerd: niet bij elk verhuisbedrijf bent u evengoed verzekerd tegen ongevallen en faillissement. De erkende verhuizer biedt de klant echter altijd deze garantie. Uw inboedel is verzekerd tot een bedrag van € 100.000, op basis van de nieuwwaarde. Daarnaast heeft u de zekerheid dat als het verhuisbedrijf failliet gaat, uw verhuizing wordt doorgegeven aan een andere verhuizer voor dezelfde prijs. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele verrassingen.

Besparen op een verhuisbedrijf

Wij vertellen hoe u kunt besparen op uw totale kosten als u een verhuisbedrijf inhuurt.

Hieronder leest u vier tips:

 • tip1:
  Door doordeweeks te verhuizen, kunt u veel geld besparen. Omdat veel mensen in het weekend of in de avond willen verhuizen, zijn dit de minst voordelige tijdstippen. Het verhuisbedrijf rekent meestal een toeslag op deze tijdstippen. Dus als het mogelijk is, is het aan te raden om doordeweeks te verhuizen.
 • tip2:
  Als u geld wilt besparen, is het verstandig om een aantal taken zelf uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld alvast al uw spullen in dozen stoppen voordat het verhuisbedrijf langskomt. Als de verhuizers dit niet hoeven te doen, maken zij minder uren en bent u minder geld kwijt.
 • tip3:
  Wist u dat het soms mogelijk is om een verhuiskostenvergoeding te ontvangen? Het kan gebeuren dat u in aanmerking voor een vergoeding komt, bijvoorbeeld tijdens verplichte werkzaamheden aan een huurwoning of als u zelf niet in staat bent om te verhuizen. Daarnaast vergoeden werkgevers soms ook de verhuizing wanneer u voor het bedrijf naar een nieuwe plek gaat. Vraag bij uw werkgever naar de voorwaarden van deze vergoeding.
 • tip4:
  Tot slot is het verstandig om zoveel mogelijk gegevens van tevoren door te geven aan het verhuisbedrijf. Wanneer het verhuisbedrijf precies op de hoogte is van de grootte van uw inboedel, de afstanden tussen uw oude en nieuwe woning en de overige details van de verhuizing, kunnen zij een zo precies mogelijke offerte voor u opstellen. Dan weet u zeker dat u er niet onverwachts extra kosten worden gerekend.
Hier vind u nog meer tips om te besparen op uw verhuizing.

Betaal niet te veel, vergelijk offertes

Wilt u het beste verhuisbedrijf vinden én voor de voordeligste prijs? Dat kan!

TIPTip van de experts: Door het vergelijken van kosten zult u de juiste prijs-kwaliteitverhouding vinden. Uw verhuizing wordt tot in de puntjes geregeld en u bespaart enorm veel tijd.

Door eerst onderzoek te doen voordat u een verhuisbedrijf inhuurt, zult u uiteindelijk veel voordeliger uit zijn. Daarnaast bent u dan ook beter op de hoogte van de diensten die elk verhuisbedrijf kan bieden en kunt u de kwaliteit controleren. Daarom raden wij altijd aan om offertes op te vragen van verschillende verhuisbedrijven. Zo kunt u de kosten vergelijken.

Maar waarom zou u de offertes en prijzen zelf opvragen? Dat is zonde van uw tijd. Wij bezitten namelijk over een uitgebreide database met verhuisbedrijven door heel Nederland heen. Wij kunnen hierdoor snel en vrijblijvend voor u offertes met de kosten opvragen.

Wilt u offertes ontvangen met de prijs van een aantal verhuisbedrijven in de buurt? Wij kennen de beste verhuisbedrijven. Vertel ons waar u naar op zoek bent en wat uw budget is. Wij nemen voor u contact op met een aantal verhuizers en vragen hen om een offerte met het prijskaartje naar u toe te sturen per email. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend en gratis. U kiest vervolgens zelf met welk verhuisbedrijf u contact opneemt.

Door het vergelijken van kosten, zult u de juiste prijs-kwaliteitverhouding vinden. Uw verhuizing wordt tot in de puntjes geregeld en u bespaart enorm veel tijd.