logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuisservice > Kosten internationaal verhuizen

Kosten internationaal verhuizen

De kosten voor internationaal verhuizen berekenen, kan veel gecompliceerde zijn dan die van een verhuizing in de buurt. Dit niet alleen door de lange afstand die uw spullen moeten afleggen, maar ook door vervoersmethoden, zoals per schip of vliegtuig. Het is dan ook geen verrassing dat een verhuizing naar België veel minder kost dan het verhuizen van uw spullen naar Australië.

Internationaal verhuizen: voorbeelden per land

Een schatting van de prijzen maken is lastig, omdat elke internationale verhuizing anders is. Toch geven wij een schatting van de kosten die u kunt aanhouden als richtlijn:

Voorbeeldkosten Internationaal verhuizen
LandGeschatte Kosten
België € 1900
Duitsland € 3200
Engeland € 3900
Spanje € 5000
Singapore € 6200
Canada € 7500
Verenigde Staten € 8000
Australië € 9000

LET OPLet op: Deze prijzen zijn slechts een ruwe schatting, gebaseerd op de gemiddelde prijzen van een groot aantal internationale verhuisbedrijven. De prijzen kunnen verschillende per verhuizing en per aanbieder.

Het is logisch dat verhuizen naar buurlanden zoals België en Duitsland goedkoper is. Niet alleen hoeven de verhuizers minder afstand af te leggen, maar het vervoer kan ook per vrachtwagen worden georganiseerd. Naar verre landen zoals Canada of Australië moet er veel meer papierwerk worden ingevuld en worden de spullen per vliegtuig of boot getransporteerd. In het onderstaande voorbeeld laten we de prijs van een verhuizing naar België als voorbeeld zien.

Zoals u ziet kan de prijs varieren, afhankelijk van het uurloon van de verhuizers en de bijkomende kosten.Variërende kosten internationaal verhuizen

Een aantal factoren spelen mee in het berekenen van de kosten voor internationaal verhuizen:

 • De afstand:
  Hoe ver wilt u uw inboedel verhuizen? Het spreekt voor zich dat een verhuizing naar een land binnen Europa veel goedkoper is dan een intercontinentale verhuizing.
 • Het aantal kubieke meters aan spullen dat moet worden verhuisd:
  Hoe meer spullen en dozen, hoe groter de wagen of container moet zijn die u moet huren en hoe meer dit zal kosten.
 • Type transport:
  Afhankelijk van het land waar u naartoe gaat verhuizen, kunt u kiezen welk type transport het beste bij uw wensen past. Transport binnen Europa kan worden uitgevoerd door een verhuiswagen. U kunt ervan uit gaan dat een vrachtwagen genoeg is om de inhoud van een huis met drie slaapkamers te verhuizen. Verhuizen naar verdere landen gaat meestal via zeevracht of luchtvracht. Een zeecontainer is redelijk groot: in een 20-voets zeecontainer past de inboedel van een volledig huis met drie slaapkamers. Ook worden grotere zeecontainers aangeboden, zodat u ook met meer spullen alles in een enkele container kunt verhuizen. Mocht u een boot, auto of ander groot object willen vervoeren, dan past dit ook in een zeecontainer. Luchtvracht is de duurste optie van de drie. Vooral het gewicht van uw inboedel speelt een rol bij luchtvracht, omdat het gewicht de kosten bepaalt. Door de kosten van brandstof, zijn de kosten van luchtvracht veel duurder dan van elk ander type transport.
 • Hulp bij in- en uitpakken:
  Of de verhuizers ook helpen bij het in- en uitpakken van uw spullen speelt ook mee in de hoogte van de totale kosten. U kunt het zelf doen en hiermee kosten besparen, maar zeker bij internationaal vervoer is het belangrijk dat alle spullen goed beschermd zijn.
 • Hoeveel tijd u heeft:
  Wanneer u veel tijd heeft, kunt u uw inboedel laten verschepen. U zult dan wel even op uw spullen moeten wachten, maar dit scheelt geld. Heeft u haast? Dan kun u het beste uw spullen per vliegtuig laten verhuizen.

Kosten internationaal verhuizen

Bijna elk internationaal verhuisbedrijf biedt extra verhuisdiensten. Uiteraard worden deze extra diensten doorberekend in de prijs. Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen voor extra diensten bij internationaal verhuizen:

Prijzen internationaal verhuisbedrijf
DienstPrijs
Inpakken meubels€ 120
Verhuislift€ 70
Tijdelijke opslag€ 150
Monteren meubels€ 120
Piano verhuizen€ 350
Verzekering€ 300

TIPTip: Wij raden u aan om een offerte op te vragen voor specifieke informatie en prijzen voor het desbetreffende land waar u naartoe gaat verhuizen. Op deze website vindt u meer informatie over het aanvragen van offertes bij verschillende verhuisbedrijven.

Verzekering afsluiten internationaal verhuizen

Als u internationaal gaat verhuizen, neemt u al uw belangrijke spullen tegelijkertijd mee. Het is daarom verstand om na te denken over een all-risk verhuisverzekering. Uw spullen kunnen tijdens het verhuizen beschadigd raken. Ook kunnen weersomstandigheden ervoor zorgen dat uw spullen worden aangetast. Een all-risk verzekering zorgt ervoor dat uw spullen tegen alle risico’s beschermd zijn. Ook om de risico’s die buiten de wettelijke aansprakelijkheid van het verhuisbedrijf vallen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wanneer u internationaal gaat verhuizen, raden we aan om een all-risk verzekering af te sluiten voor uw volledige inboedel.

De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de waarde van uw inboedel.

Verhuizen en de douane

Natuurlijk wilt u het liefst besparen op de kosten van uw internationale verhuizing. Toch zouden we niet aanraden om ook te besparen op de kosten het inpakken van uw inboedel. Het is van uiterst belang dat uw spullen goed zijn ingepakt. Douanes zijn streng tijdens het verhuizen van uw eigendommen. En met name wanneer u zelf uw spullen heeft ingepakt, zullen zij extra goed controleren. Deze controle leidt tot vertraging, wat natuurlijk vervelend is. Maar daarnaast kan het ook voor hogere kosten zorgen tijdens het verhuizen.

Internationaal verhuizen

Kosten besparen internationaal verhuizen

Wist u ook dat u voor sommige landen die relatief ver zijn, scherpere deals kunt vinden? Dit komt door internationale goederenstromen van vrachtverkeer. Op sommige routes worden veel goederen vervoerd, terwijl minder goederen mee terug worden genomen. Sommige routes zijn minder populair, maar hebben vaak een gelijk aantal spullen voor de heen- en terugweg. Om deze reden is het vervoeren van uw spullen naar China relatief goedkoop. China vervoert veel containers naar andere landen, terwijl minder vracht mee terug gaat. Daarom kunt u goedkoper uw spullen naar China vervoeren.

TIPTip: Wilt u uw spullen snel op bestemming hebben en toch kosten besparen? U kunt ervoor kiezen om alleen de belangrijkste spullen die u direct nodig heeft per luchtvracht te vervoeren. Dan beschikt u al binnen een paar dagen over een deel van uw inboedel. De rest van de inboedel, waar minder haast achter zit, kunt u laten vervoeren per zeecontainer. Zo bespaart u op de totale kosten van het transport.

Ook kunt u geld besparen door een tijdelijke opslag te huren voor uw gehele of een deel van de inboedel. Door minder mee te nemen, hoeft u minder te betalen voor het verhuizen. U kunt er ook voor kiezen om uw spullen tijdelijk in een opslag te zetten of tijd vrij te maken terwijl u aan uw nieuwe woning klust. U kunt vervolgens delen laten bezorgen, in plaats van alles tegelijk.

Wilt u nog meer geld besparen? Plan dan op tijd uw internationale verhuizing. Als u vooruit plant, heeft u genoeg tijd om te bepalen welke spullen u echt graag mee wilt nemen en welke spullen u liever weggooit. Daarnaast heeft u genoeg tijd over om een verhuisbedrijf te zoeken dat past binnen uw budget. Met vroege boekingen kunt u profiteren van de beste kortingen.