logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuisservice > Seniorenverhuizing

Seniorenverhuizing

Een verhuizing kan een enorme klus zijn, die voor de meeste mensen voor stress kan zorgen. Maar voor veel senioren is verhuizen een nog zwaardere taak. Een seniorenverhuizing heeft vaak nog net wat meer voeten in de aarde dan een reguliere verhuizing. Een seniorenverhuizer zal daarom extra diensten leveren. Denk hierbij aan taken die voor senioren te zwaar zijn of veel tijd kosten, zoals het tillen van zware spullen, het helpen bij het inpakken van de inboedel, het schoonmaken van de oude woning of het inrichten van de nieuwe woning. Daarom is het voor senioren aan te raden om een verhuizer te vinden die het werk voor u uit handen kan nemen. Met een seniorenverhuizer hoeft u zelf niet met zware dozen te tillen en kost het verhuizen geen extra inspanning. Wij vertellen hier welke kosten u kunt verwachten voor een seniorenverhuizing.

Kosten seniorenverhuizing

Kosten seniorenverhuizing

De kosten van een seniorenverhuizing kunnen verschillen van een reguliere verhuizing. Vaak hoeven er minder spullen te worden vervoerd, omdat senioren vaak eerder kleiner gaan wonen dan groter. Een verhuiswagen van 20 m3 is vaak al voldoende. Daarentegen zijn er vaak meerdere verhuizers nodig omdat er extra taken moeten worden uitgevoerd naast het verhuizen. Bij 2 verhuizers kunt u uitgaan van € 70 tot € 100 per uur.

Naast de verhuiskosten die afhangen van het formaat van de inboedel, is het kostenplaatje ook afhankelijk van de bereikbaarheid van zowel de oude als de nieuwe woning. Is de woning op de begane grond en makkelijk bereikbaar? Of woont u in een flat? Moeten de spullen met een lift door het raam naar binnen en naar buiten worden getransporteerd? Hoe moeilijker de woning te bereiken is, hoe hoger de kosten zullen uitvallen, omdat meer mankracht en materialen moeten worden ingezet.

Ook de afstand van de oude tot de nieuwe woning speelt een rol in de uiteindelijke kosten. Een seniorenverhuizing binnen dezelfde buurt is uiteraard goedkoper dan een seniorenverhuizing naar de andere kant van het land. Het is verstandig om een regionaal verhuisbedrijf in te schakelen, gezien vaak de eerste 20 kilometer niet in rekening worden gebracht. Door bedrijven die landelijk opereren wordt soms zelfs de eerste 50 tot 100 kilometer niet gerekend. Daarna betaalt u een prijs tussen € 0,40 en € 0,90 per afgelegde kilometer.

Voorbeeldkosten Seniorenverhuizing
CapaciteitPrijs
2 verhuizers + verhuiswagen van 20 m3€ 500 tot € 750
Hierbij wordt er wel vanuit gegaan dat er familieleden zijn die een handje kunnen helpen bij het verhuizen, waardoor 2 professionele verhuizers genoeg zijn.
3 verhuizers + verhuiswagen van 20 m3€ 850 tot € 1050
Hierbij wordt al het werk gedaan door 3 professionele verhuizers, die naast het verhuizen ook nog kunnen helpen bij het inpakken en schoonmaken.
3 verhuizers + verhuiswagen van 50 m3€ 1150 tot € 1450
Bij een verhuizing met meer spullen heeft u ook een grotere verhuiswagen nodig. Daardoor valt de totaalprijs dus ook hoger uit.

Extra kosten seniorenverhuizing

Tijdens een seniorenverhuizing kan de gehele verhuizing van begin tot eind worden geregeld. Tegen extra kosten kan de verhuizer allerlei extra diensten voor u leveren:

  • De verhuizers kunnen uw inboedel voor u inpakken en ook weer uitpakken in uw nieuwe woning. Daarnaast kunnen zij helpen bij het schoonmaken van uw oude woning, zodat u hier geen extra werk aan heeft. En wilt u hulp bij het inrichten van uw nieuwe woning? Ook hierbij kan de verhuisservice u helpen. Deze services kosten gemiddeld € 35 extra per uur per verhuizer.
  • Een handyman service kan ook een uitkomst zijn. De verhuizers helpen dan bij het repareren of schilderen van uw woning. Ook kunnen zij meubels voor u monteren en demonteren. Zij kunnen daarnaast de wasmachine en vaatwasser voor u aansluiten en loskoppelen. Hiervoor worden meestal de uren van de verhuizers doorberekend, wat dus bij de totale kosten wordt opgeteld. U kunt rekenen op kosten van gemiddeld € 35 extra per uur.
  • Als u op een bovenverdieping woont, zult u hoogstwaarschijnlijk liftassistentie nodig hebben. De verhuizer komt dan een lift voorrijden, waarmee uw spullen door de ramen naar buiten kunnen worden gebracht of juist naar binnen kunnen worden getakeld. De kosten van liftassistentie zijn gemiddeld € 75 per uur.
  • Heeft u een piano? Het verhuizen van een piano vraagt om gespecialiseerde verhuizers. Dit loodzware object dient netjes vervoerd te worden, zonder dat er iets mis gaat. De kosten van het verhuizen van een piano zijn gemiddeld tussen de € 250 en € 300 per uur. Dit bedrag is inclusief de verzekering.
  • Is er een parkeervergunning nodig op uw oude of nieuwe adres? Het is verstandig om dit van te voren te controleren. Parkeren is vaak niet inbegrepen in de kosten van de verhuizer. Het in- en uitladen is veel makkelijker wanneer de wagen voor de deur kan worden geparkeerd. U kunt tussen de € 25 en € 35 rekenen voor parkeren.
  • Veel senioren kiezen ervoor om naar een kleiner huis te verhuizen. Wanneer u uw spullen niet weg wilt gooien, kunt u een opslag huren voor de spullen en meubelstukken die in uw nieuwe woning geen plek kunnen krijgen. Voor een opslagbox van 30 kubieke meter kunt u rekenen op kosten vanaf € 90.

Kosten seniorenverhuizing

Bespaartips

Als u al de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, zal het voor u waarschijnlijk niet uitmaken of u doordeweeks of in het weekend gaat verhuizen. Wilt u geld besparen op uw seniorenverhuizing? Zorg dan dat u uw verhuizing doordeweeks plant. De meeste verhuizers rekenen namelijk een toeslag in het weekend.

De totale kosten voor de verhuizing zullen lager zijn wanneer u uw eigen spullen in- en uitpakt. Veel senioren vinden dit zelfs fijn om te doen, omdat ze aan hun waardevolle spullen gehecht zijn en zelf het beste weten hoe zij deze willen vervoeren. Mocht u toch hulp nodig hebben? Dan kunt u ook een verhuizer inhuren om u te ondersteunen, met name met de zwaardere objecten. Door deels zelf in te pakken bespaart u toch op de totale kosten, in vergelijking met geheel uitbesteden.

Wilt u nog meer kosten besparen? Als u familie en vrienden vraagt om een handje te helpen tijdens de verhuizing, bent u waarschijnlijk een stuk goedkoper uit. Zij kunnen helpen bij het in- en uitpakken van spullen. Dit scheelt de verhuizers veel werk, waardoor u hen minder uren hoeft te betalen. En heeft uw familie meer tijd? Dan kunnen zij ook helpen met het in- en uitladen van de spullen. Met hulp van familieleden kan een seniorenverhuizing al vanaf € 400 in totaal worden geregeld. En door uw kinderen en kleinkinderen te vragen om te helpen, bespaart u niet alleen kosten, maar brengt u ook extra tijd met hen door.