logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuisservice > Zakelijk verhuizen

Zakelijk verhuizen

Het is natuurlijk goed nieuws dat uw bedrijf groeit en dat u steeds meer mensen kunt aannemen. Maar dat betekent misschien ook dat het kantoor toch wat krap aan het worden is en het tijd wordt voor zakelijk verhuizen. Maar helaas kan zakelijk verhuizen veel tijd en inspanning kosten van u en uw personeel. Daarbij kunnen de kosten al snel oplopen. Wilt u kosten besparen? Dan raden we aan om het zakelijk verhuizen door professionele verhuizers uit te laten voeren. Met een strakke planning, weet u zeker dat uw werknemers niet al te veel hinder ondervinden van de zakelijke verhuizing en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan andere taken dan hun eigen werk. Bent u benieuwd naar de kosten van zakelijk verhuizen? Wij vertellen het hier.

Zakelijk verhuizen

Kosten zakelijke verhuizing

Grof geschat komen de kosten van een zakelijke verhuizing uit op € 20 tot € 25 per m3.

Hieronder ziet u dat de kosten uiteen kunnen lopen.De uiteindelijke prijs is uiteraard geheel afhankelijk van de afstand die moet worden afgelegd, het soort spullen dat u wilt verhuizen en het bedrijf dat u inhuurt. Wij geven u een voorbeeld van de kosten van een gemiddelde zakelijke verhuizing:

Stel uw bedrijf heeft 50 werkplaatsen, met 10 dozen per persoon. Daarbij moeten ook de meubels in de vergaderruimte en de keukenspullen worden verhuisd. Het totaal aantal kubieke meters is 300 m3. Als u wilt dat alle spullen in een dag worden verhuist, zou dit neerkomen op dat u 3 (grote) verhuiswagens nodig heeft, 2 verhuisliften en 8 verhuizers. De totaalkosten hiervoor zijn ongeveer € 6000.

Voorbeeld prijzen zakelijke verhuizing
DienstAantal
Aantal vierkante meters300 m3
Aantal dozen500
Aantal (grote) verhuiswagens3
Aantal verhuisliften2
Aantal verhuizers8
Totaalkosten€ 6000

Factoren die kosten zakelijke verhuizing bepalen

Kosten zakelijk verhuizen: de kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. Op de volgende punten moet u letten om een inschatting van de totale kosten van de zakelijke verhuizing te kunnen maken:

Inventaris zakelijke verhuizing

Het is handig om goed naar de inventaris te kijken tijdens een zakelijke verhuizing. Misschien zijn niet alle spullen meer nodig. Die bureaustoelen die niet meer lekker zitten en in een opslagruimte staan, de bureaus van medewerkers die onderhand niet meer bij het bedrijf werken en die dozen vol ordners met documenten die niet meer relevant zijn… het is natuurlijk zonde om de spullen te verhuizen die in het nieuwe gebouw niet gebruikt zullen worden. De grootte van het bedrijfsinventaris bepaalt namelijk een deel van de kosten van de verhuizing. Voor meer spullen is een grotere verhuiswagen nodig en moeten er meer mensen helpen tillen, wat terug te zien is in de totale kosten.

Meerdere verhuizers inhuren

Wilt u bijvoorbeeld nog meer verhuizers inhuren, omdat u veel spullen en dozen heeft of omdat u het werk eerder wilt afronden? Dan moet u rekenen op € 35 per uur per extra verhuizer. Wilt u dat een verhuiscoördinator het verhuizen begeleidt op de dag zelf, zodat iedereen efficiënt werkt en u geen omkijken naar de verhuizing heeft? Dan moet u rekenen op € 65 per uur voor een verhuiscoördinator.

Meerdere verhuizers inhurenUurtarief
1 extra verhuizer€ 35
2 extra verhuizers€ 70
verhuiscoördinator€ 65

Het klinkt misschien alsof meer verhuizers ook voor hogere kosten zullen zorgen. Maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Doordat een team van verhuizers sneller en efficiënter werkt, kunnen zij in minder tijd hetzelfde werk doen. Doordat u minder uren uitbetaalt, hoeft dit dus niet in de kosten te schelen.

TIPTip: Bereken van tevoren goed hoeveel uur aan werk u kwijt denkt te zijn en hoeveel verhuizers u denkt dat het meest efficiënt kunnen werken voor deze klus.

kosten zakelijk verhuizen

Voorrijkosten

Een verhuizer rekent meestal voorrijkosten, tenzij de afstand minder dan 20 kilometer bedraagt. Wanneer u een zakelijke verhuizing regelt, dient u hiermee rekening te houden. De voorrijkosten zijn goedkoper naarmate de verhuizer dichterbij gevestigd is, omdat u hiervoor betaalt per afgelegde kilometer. Meestal bedragen de kosten hiervoor tussen de € 0,50 en € 1 per kilometer. Dit lijkt misschien niet veel, maar de kosten lopen al snel op. Als uw nieuwe en oude kantoor ver uit elkaar liggen, gaat dit al snel om een paar honderd euro in totaal.

Aantal kilometersVoorrijkosten
<20 kmGratis
Per kilometer€0,50 – €1,00

Het is verstandig om daarom een lokale verhuizer te kiezen.

TIPTip: Ligt uw nieuwe kantoor ver weg van het oude kantoor? Dan zou u offertes op kunnen vragen van verhuizers uit de verschillende regio’s, om te vergelijken welke het goedkoopst is.

Extra diensten zakelijke verhuizing

Wilt u de meubels laten monteren en demonteren? Dan rekenen de meeste verhuizers hiervoor € 35 extra per uur. En wilt u de verhuizers ook een aantal reparatieklussen laten doen, zodat u hier geen extra klusjesmannen voor hoeft in te schakelen? Voor € 40 per uur kan de verhuizer helpen bij het schilderen, gaten dichten of andere kluswerkzaamheden.

Extra dienstenPrijs
Monteren meubels€ 35 per uur
Kluswerkzaamheden€ 40 per uur

Machines en apparatuur verhuizen

Moeten er veel machines en apparatuur worden verhuisd tijdens uw zakelijke verhuizing? Uw apparatuur is zeer gevoelig en vraagt om gespecialiseerde verhuizers. Daarom is het belangrijk om een verhuisbedrijf te kiezen dat hier verstand van heeft. Vraag de verhuizers of ze extra diensten kunnen leveren, zoals het afkoppelen, plaatsen en aankoppelen van de apparatuur, of bedradingen netjes kunnen wegwerken.

Professionele Project Verhuizer

Het is uiterst belangrijk dat de zakelijke verhuizing goed verloopt. U wilt tenslotte geen vertraging oplopen, want dan kunnen de werknemers niet op tijd weer aan het werk en dit gaat u geld kosten. Daarbij zijn er veel waardevolle apparaten die niet kapot mogen gaan. Als u zeker wilt weten dat uw zakelijke verhuizing zo professioneel mogelijk verloopt, zou u een verhuizer kunnen inhuren die aangesloten is als Professionele Project Verhuizer. Dit is een verhuizer met een keurmerk, en die hierdoor aan de gestelde eisen moet voldoen. Dit houdt in dat het verhuisbedrijf let op:

  • kwaliteit
  • veiligheid
  • integriteit

Een verhuisbedrijf dat aangesloten is als Professionele Project Verhuizer, werkt alleen met goed opgeleide verhuizers. Zij hebben de juiste trainingen gevolgd en zijn op de hoogte van de vereisten op het gebied van zakelijk verhuizen.

Kosten zakelijk verhuizen met een Professionele Project Verhuizer: de kosten liggen over het algemeen iets hoger dan bij andere verhuizers. Maar daarvoor ontvangt u professioneel en deskundig advies. U kunt rekenen op een strakke planning en een goede begeleiding tijdens de zakelijke verhuizing. De verhuizing wordt snel uitgevoerd, zodat uw werknemers weer zo spoedig mogelijk achter hun bureau in het nieuwe kantoor zitten.