logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Verhuisbedrijf > Opslag

Opslag

Tijdens de ideale verhuizing kunt u uw spullen direct van het ene huis naar het andere huis verplaatsen. Helaas is dit niet altijd het geval. Soms moet u wachten voordat u in uw nieuwe huis kunt intrekken. Wanneer u een paar dagen bij vrienden of familie logeert, of een tijdelijke woning vindt, zal u toch uw spullen ergens moeten opslaan. In dit geval is een tijdelijke opslag voor uw inboedel de beste oplossing.

Ook wanneer u naar een kleine woning gaat verhuizen, en niet al uw spullen kwijt kan, is een opslag huren een goed idee. U hoeft dan geen afstand te doen van uw waardevolle spullen.

En niet alleen tijdens een verhuizing, maar ook de rest van het jaar is het handig om een opslag te gebruiken. U kunt dan uw spullen kwijt die u liever niet het hele jaar door in uw huis heeft staan, zoals erfstukken, wintersportspullen en uw barbecue.

Opslag

Kosten opslag

De meest gebruikte optie voor opslag is self storage. Als u van self storage gebruik maakt, brengt u zelf uw bezittingen naar de opslag toe en kunt u op elk moment bij uw spullen. Dit type opslag heeft geen vaste prijs, want deze kosten kunnen sterk varieren per aanbieder.

De prijzen voor opslag zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de lengte van de opslagperiode. Wilt u uw spullen voor langere tijd opslaan, dan kun u dit doen tegen een voordeligere prijs. Daarnaast speelt de grootte van de opslag ook een belangrijke rol op het uiteindelijke prijskaartje. Hoe meer spullen, hoe groter de opslag die u moet huren. Let ook op de ligging van de opslag. Oplagboxen in het centrum van een stad zijn vaak duurder, terwijl u een goedkoper tarief betaalt bij opslagboxen buiten de stad. En tot slot is ook de locatie van uw box binnen de opslag van belang voor de uiteindelijke prijs. Als u een box op de benedenverdieping wilt is de prijs hoger dan wanneer u een box huurt op een bovenverdieping.

Wij kunnen u geen exacte prijzen geven, maar wij kunnen wel een schatting voor u maken. De gemiddelde prijzen zijn berekend aan de hand van een groot aantal offertes van verhuisbedrijven en opslagbedrijven.

De inboedel van een tweekamerappartement heeft gemiddeld 24 m3 aan oplagruimte nodig. Wilt u goedkoop uit zijn, dan kun u voor een box op een verdieping kiezen. De geschatte kosten zijn dan € 125 per maand.

De inboedel van een eensgezienswoning heeft gemiddeld 42 m3 aan opslagruimte nodig. Omdat het om veel spullen gaat, wilt u misschien liever gebruik maken van een box op de begane grond. De geschatte kosten zijn dan € 200 per maand.

Let goed op dat deze schattingen slechts over het opslaan van uw spullen gaan. Hierbij kunnen ook nog extra kosten komen zoals eenmalige adminsitratiekosten, toegangskosten en het aanschaffen van een slot. Soms wordt er ook borg gevraagd door opslagbedrijven. Meer informatie over de prijzen van opslag vind u hier.

Aanbieders opslagruimtes

Er zijn verschillende bedrijven die ruimtes voor opslag bieden, verspreid door het land. Deze opslagruimtes zijn veilig, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over diefstal van uw waardevolle bezittingen. De opslagruimtes zijn over het algemeen goed bereikbaar per auto, waardoor u gemakkelijk uw spullen kunt brengen en ophalen. En het voordeel is dat u meestal 24 uur per dag toegang tot uw opslag heeft, waardoor u op elk moment uw opslag kunt aanvullen of spullen die u dringend nodig heeft kunt ophalen.

Ook sommige verhuisbedrijven bieden opslag aan. Dit is makkelijk wanneer u de rest van de verhuizing ook door hetzelfde bedrijf laat uitvoeren. Het verhuisbedrijf komt dan naar uw oude huis en laadt uw inboedel in de verhuiswagen. Wanneer u uw huis kunt betrekken, komen ze de container vervolgens afleveren op uw nieuwe adres.

Opslag aan huis

Heeft u geen tijd of zin om naar een opslag heen en weer te rijden? Dan is het ook mogelijk om een opslag aan huis te huren. Uw spullen worden dan bij u thuis opgehaald en naar een opslag weggebracht. U kunt op elk moment weer uw spullen terug laten brengen. Uiteraard kost dit meer, omdat mankracht moet worden ingezet voor het ophalen en brengen.

Waar moet u op letten bij het zoeken naar een opslag?

Houd er rekening mee dat het vaak verplicht is om een verzekering af te sluiten. Deze kosten komen dus nog bovenop de kosten van het huren van een opslagruimte. En daarnaast moet u ook vaak een eigen slot aanschaffen, om uw opslag goed te kunnen afsluiten.

Heeft u ook gekeken naar de minimale huurperiode? Sommige opslagruimtes hanteren een minimale periode van 6 of 12 maanden. Zoekt u een opslag voor een kortere periode? Let dan goed op welke bedrijven dit aanbieden.

Opslag

Bespaartip: tot wel 40% besparen op uw opslag

Wilt u besparen op de kosten van een opslag? Dat kan zonder dat het u veel moeite kost!

Er zijn veel opslagbedrijven die dezelfde service aanbieden. Omdat er veel concurrentie is, proberen opslagbedrijven u de scherpste prijs te bieden. Maar hoe vindt u de goedkoopste opslag tegen de scherpste prijs? Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, kunt u de beste deal vinden en betaalt u nooit meer teveel.

U kunt zelf offertes aanvragen bij elke opslag. Maar dit kost veel tijd en moeite. Waarom zou u het uzelf niet makkelijker maken? Door ons offerteaanvraag formulier in te vullen, laat u ons in slechts enkele minuten weten naar wat voor soort opslag u op zoek bent en om hoeveel vierkante meter het gaat. Wij zoeken dan in onze database naar opslagbedrijven in de buurt die voldoen aan uw specifieke wensen. Wij vragen voor u bij hen een offerte op. Binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes van verschillende bedrijven met hun prijzen. Deze offertes zijn gratis en geheel vrijblijvend. Kiest u uiteindelijk toch niet voor een opslag via onze service? Dan bent u ook geen geld kwijt.

Met onze service ontvangt u zonder moeite verschillende offertes. De prijzen van de verschillende opslagdiensten kunt u gemakkelijk naast elkaar leggen en zo een keuze maken. U ziet in een oogopslag wat de goedkoopste opslagservice is. U kunt zelf contact opnemen met de opslagservice naar uw keuze.

Door onze offerteaanvraag dienst bespaart u tijd en kosten en bent u gegarandeerd het voordeligst uit. Onze dienst is gratis en vrijblijvend, dus probeer het nu uit!