logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Tips verhuizen: inhuren van een verhuisbedrijf

Tips verhuizen: inhuren van een verhuisbedrijf

Mensen verhuizen voortdurend. Ze willen in een andere wijk wonen of in een andere stad. Ze willen groter gaan wonen, naar het platteland verhuizen of in een warmer land wonen. Hoe ver u ook verhuist, het neemt altijd veel tijd in beslag om uw spullen in te pakken, te transporteren en weer uit te pakken in uw nieuwe huis. Voor veel mensen is daarom het inhuren van een verhuisbedrijf de ideale oplossing. Dit bespaart tijd, stress en rugpijn. Professionele verhuisbedrijven kunnen van begin tot eind uw verhuizing leiden.

Verhuisbedrijven beschikken over de benodigde gereedschappen en wagens om de verhuizing soepel te laten verlopen. Toch verschillen prijzen en diensten per verhuisbedrijf. Wat het ene verhuisbedrijf niet voor elkaar krijgt, krijgt de andere verhuizer wel voor elkaar. De beste verhuisbedrijven stellen het belang van hun klanten voorop en luisteren naar uw wensen.

Helaas zijn er ook verhuisbedrijven die niet het gewenste resultaat kunnen leveren. Wij willen u graag behoeden voor verhuisbedrijven met een slechte service. Verhuizen tips: deze 8 tips moet u in uw achterhoofd houden tijdens het uitzoeken van een verhuisbedrijf:

Verhuizen tips

1. Stel vragen

Ook al is het niet de eerste keer dat u gaat verhuizen of dat u een verhuisbedrijf inhuurt, het is altijd verstand om vragen te stellen. Als er enige onduidelijkheden zijn over de offerte of de diensten die het bedrijf biedt, dan kunt u dit bespreken. Hoe beter u van tevoren weet welke services het betreffende bedrijf biedt, des te kleiner is de kans dat u achteraf teleurgesteld bent.

2. Voorkom verborgen kosten

De meest voorkomende misleidingen door verhuisbedrijven zijn de verborgen kosten. Deze kosten worden in de eerste instantie niet vermeld, waardoor de klant hier niet op rekent. Let daarom goed op welke diensten inbegrepen zijn in de offerte en welke niet.

TIPTip: Worden de werkzaamheden en kosten niet duidelijk aangegeven? Stel dan vragen aan de verhuizer. Dan weet u in ieder geval dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan tijdens het verhuizen.

3. Controleer de papieren

In Nederland moet elk verhuisbedrijf officieel ingeschreven staan. Daarnaast moeten verhuisbedrijven ook verzekerd zijn. Dit is belangrijk zodat de eigendommen van de klant in veilige handen zijn. Controleer altijd of het verhuisbedrijf over de benodigde vergunningen en verzekeringen bezit. Denkt u dat het bedrijf klanten oplicht? Dan kunt u beter doorzoeken naar een ander bedrijf.

4. Kies voor veiligheid

Ook al is een verhuisbedrijf goed verzekerd, u wilt toch ook weten hoe veilig uw eigendommen bij hen zijn. U kunt daarom van tevoren vragen hoe ze uw spullen zullen verpakken en welke veiligheidsmaatregelen ze zullen nemen. Zo kunt u gerust zijn dat tijdens de verhuizing geen spullen beschadigd raken.

5. Zoek een brede service

Sommige verhuisbedrijven richten zich op het transporteren, maar nemen niet de moeite om de overige taken goed uit te voeren. Een goed verhuisbedrijf levert ook verpakkingsmateriaal, dozen en andere spullen die nodig zijn bij het inpakken. Na het uitpakken zou de verhuizer ook moeten helpen met het verwijderen van overbodig afval. En een goede verhuizer kan u zelfs helpen bij het inrichten.

6. Vraag om aanbevelingen

Beoordelingen van anderen helpen enorm bij de keuze voor het ene of het andere verhuisbedrijf. Kijk daarom van tevoren of u reviews op hun eigen website of op andere websites of blogs kunt vinden. En misschien kent u wel iemand in uw omgeving die eerder dit bedrijf heeft ingeschakeld bij het verhuizen? U kunt het verhuisbedrijf ook om referenties vragen.

7. Geef duidelijke instructies

Als de klant niet duidelijk aangeeft wat hij of zij verwacht, leidt dit tot ontevredenheid over het verhuisproces en de bijkomende kosten. Veel klanten vergeten te melden dat er ook moet worden in- of uitgepakt en wat er precies moet worden verplaatst. Een verhuizer kan geen juiste offerte opstellen als u niet precies doorgeeft wat u verwacht.

8. Lees de kleine lettertjes

Het is verstandig om het contract van uw verhuisbedrijf goed door te lezen voordat u tekent. Zorg ervoor dat alle werkzaamheden zijn opgenomen in het contract en vraag om opheldering wanneer er onduidelijkheden instaan. Teken pas het contract wanneer u zeker weet dat u alle kleine lettertjes heeft gelezen.

Inhuren van een verhuisbedrijf