logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuisservice > Kosten opslag

Kosten opslag

Wilt u voor een korte tijd of langdurig uw inboedel opslaan? Dan is het verstandig om eerst te kiezen van wat voor soort opslag u gebruik wilt maken. Vervolgens vertellen wij u op deze pagina meer over de kosten van een opslag. Wij vertellen u hoe de prijs is opgebouwd en met welke bijkomende kosten u rekening dient te houden. Lees verder voor meer informatie over het opslaan van uw spullen.

Kosten opslag

Soorten opslag

Self storage

Inboedelopslagbedrijven zijn de meest gekozen optie voor opslag. Wanneer u uw inboedel wilt opslaan, kunt u ervoor kiezen dit te doen in een self storage. Self storage houdt in dat u zelf de spullen naar de opslag toe brengt. U kunt dan op elk gewenst moment de opslag bezoeken en heeft u toegang tot uw spullen. Vaak kunt u hier ruimtes voor opslag huren tussen 1 en 100 m3, waarbij de ruimtes meestal 3 meter hoog zijn. Wilt u weten hoeveel ruimte u nodig heeft? Veel inboedelbedrijven hebben een calculator op hun website, waarmee u het aantal vierkante meters kunt berekenen dat u nodig heeft. Let wel op dat dit slechts inschattingen zijn, de werkelijke grootte van de inboedelopslag die u nodig heeft kan afwijken.

Mobiele opslag

Een andere optie die inboedelopslagbedrijven bieden is de mobiele opslag. Een mobiele opslag wordt bij u thuis bezorgd door het inboedelbedrijf. De container wordt volgeladen met uw spullen en door het bedrijf naar een opslag gebracht. De containers worden vervolgens gestapeld en u kunt er niet meer makkelijk bij. Mocht het nodig zijn, dan kunt u vragen of het bedrijf de container voor u klaar kan zetten.

Verhuisbedrijven

Ook sommige verhuisbedrijven bieden de optie om uw inboedel tijdelijk op te slaan. Deze opslag wordt echter alleen geboden als u uw verhuizing door het desbetreffende bedrijf laat uitvoeren. De kosten zijn lastig te vergelijken met inboedelopslagbedrijven, omdat ze in de totaalprijs van de verhuizing verwerkt zijn. Let op dat u bij dit type opslag niet tussendoor bij uw spullen kunt.

Garagebox

Bedrijven verhuren of verkopen garageboxen. Soms worden door woningcorporaties garageboxen verhuurd die anders leegstaan. De garages zijn niet altijd even dichtbij woongebieden. U kunt wel vragen of u altijd bij uw spullen kunt.

Loods of schuur

Ook bij particulieren kunt u terecht voor de opslag van uw spullen. Zo verhuren boeren bijvoorbeeld een deel van hun loods of schuur. Hierbij gaat het niet om een professioneel verhuurbedrijf, maar om een particulier die ruimte over heeft. Let daarom goed op dat u afspraken maakt over de opslag van uw spullen. Het is verstandig om een contract te tekenen waarin onder andere de kosten, de opzegtermijn en aansprakelijkheid worden bepaald.

Opslagkosten

Variërende kosten opslag

De kosten van de opslag verschillen per aanbieder. Daarnaast hangen ze van een aantal andere factoren af, namelijk:

 • Huurperiode (het spreekt voor zich dat wanneer u langer huurt, dit voordeliger is qua prijs).
 • Formaat van de ruimte (hoe groter, hoe duurder)
 • Locatie van het opslagpand (buiten de stad is vaak goedkoper dan in het centrum)
 • De locatie van uw box binnen het opslagpand (de begane grond is duurder, net als een makkelijk te bereiken box dichtbij de ingang)

Kosten opslag

Hierbij twee gemiddelden prijzen als voorbeeld:

 • Inboedel van een tweekamerappartement: ongeveer 24 m3 opslagruimte nodig. Wanneer u kiest voor een box die op een verdieping ligt, kunt u rekenen op € 125 per maand.
 • Inboedel van een gezinswoning: ongeveer 42m3 opslagruimte nodig Wanneer u kiest voor een box die op de begane grond ligt, kunt u rekenen op € 200 per maand.

Bijkomende kosten opslag

Wanneer u uw spullen bij een opslag stalt, is het opslagbedrijf niet aansprakelijk voor uw spullen. Daarom raden wij u aan om een inboedelverzekering te nemen, waarbij externe opslag wordt gedekt. Bij sommige opslagbedrijven is een inboedelverzekering zelfs verplicht of kun je deze bij hen afsluiten. Maar let goed op, in sommige contracten is opgenomen dat het inboedelbedrijf automatisch een inboedelverzekering voor u afsluit.

Andere bijkomende kosten:

 • eenmalige administratiekosten of toegangskosten
 • Een borg
 • Soms dient u een speciaal slot aan te schaffen, die € 10 tot € 15 kost.

Opslag bij een verhuisbedrijf: extra diensten

Verhuisbedrijven bieden vaak opslag als onderdeel van hun service. De prijs van de opslag is dan meegerekend in de totale kosten. Het voordeel van het opslaan bij een verhuisbedrijf, is dat uw verhuizing ook gelijk door ditzelfde bedrijf geregeld wordt. De gemiddelde prijs:

 • Kosten opslag inboedel bij een verhuisbedrijf: 30 m3, € 95 per maand.

Let hierbij op, dat het dus om een bedrag gaat dat wordt opgeteld bij de kosten van de andere diensten die u afneemt.

Daarnaast bieden verhuisbedrijven ook nog andere diensten aan die handig kunnen zijn bij het verhuizen. U kunt hierbij van de volgende prijzen uitgaan:

 • Inpakken en uitpakken inboedel: € 25 per uur
 • Ontruimen gehele woning: € 500
 • € 2000 (afhankelijk van de hoeveelheid spullen)
 • Handyman service: € 40 per uur
 • Transport piano: € 200 – € 300 per uur
 • Liftassistentie: € 70 per uur
Kies voor de voordeligste prijs, vergelijk offertes

Opslag

De voordelen van een inboedelopslag

De kosten van een inboedelopslag kunnen al snel oplopen, afhankelijk van de grootte van uw inboedel. Toch heeft het opslaan van uw inboedel een aantal voordelen. Uw spullen zijn altijd veilig bij een inboedelopslag. De ruimtes zijn meestal geacclimatiseerd, wat ervoor zorgt dat uw inboedel in een stabiele omgeving staan. Daarnaast wordt de inboedelopslag bewaakt door middel van beveiligingscamera’s. Zo kunt u met een gerust gevoel uw kostbare spullen achterlaten.

Een ander voordeel van inboedelopslag is dat u uw spullen in het gebouw kunt laden en lossen. U hoeft dus niet met uw spullen door de regen te lopen, maar kunt in alle rust uw inboedel in en uit de wagen tillen.