logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Tips verhuizen: inhuren van een verhuisbedrijf > Verhuizen tips: geld besparen op uw verhuizing

Verhuizen tips: geld besparen op uw verhuizing

Een verhuizing kan veel energie vergen, zelfs wanneer het om een verhuizing naar de andere kant van de straat gaat. Maar het verhuizen brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Of u nu verhuizers inhuurt of de verhuizing zelf regelt, wij helpen u graag geld te besparen op de verhuizing. Verhuizen tips:

Tip1: Kies de juiste periode

Wij geven u graag besparen op verhuizen tips, waaronder deze tip waar veel mensen vergeten rekening mee te houden. De zomer is de drukste periode om te verhuizen. Voor veel mensen is dit de meest geschikte periode, omdat de kinderen niet naar school hoeven. Daarnaast vinden veel mensen het prettiger om te verhuizen met mooi weer. Als u geld wilt besparen is het daarom aan te raden uw verhuizing buiten de zomermaanden om te plannen. Doordat verhuisbedrijven het minder druk hebben, kunt u onderhandelen en een betere deal sluiten.

Tip2: Verhuis geen onnodige spullen

Hoe meer spullen u moet verhuizen, hoe groter de verhuiswagen is die u nodig heeft en des te meer u uiteindelijk moet betalen. Daarom is het verstandig om de spullen die u niet meer nodig heeft uit te zoeken en weg te gooien.

TIPTip: U kunt uw oude spullen naar de kringloopwinkel brengen of ze op Marktplaats verkopen. Zo verdient u ook nog wat extra zakcenten, die goed van te pas komen tijdens de verhuizing.

Tip3: Ben flexibel

Nog meer besparen op verhuizen tips? Als u geld wilt besparen is het verstandig om flexibel te zijn wat betreft de verhuisdatum. Het huren van een verhuiswagen is doordeweeks goedkoper dan in het weekend. Als u verhuizers inhuurt kunt u vragen wanneer hen het beste uitkomt, in plaats van dat u zelf een datum noemt. Het is makkelijker te onderhandelen wanneer u flexibel bent en op verschillende data kunt verhuizen.

Tip4: Plan vooruit

Zorg ervoor dat u niet alleen het inladen van uw spullen goed plant, maar dat u ook zeker weet dat het uitladen vlekkeloos zal verlopen. Zorg ervoor dat u de sleutel op tijd ontvangt. Als de verhuizers voor een dichte deur staan, zullen zij extra kosten voor het wachten rekenen. Dat is natuurlijk zonde van uw geld. Met een goede planning voorkomt u onnodige kosten.

Tip5: Doe-het-zelf

Wanneer u binnen uw eigen stad verhuist en relatief eenvoudig te verplaatsen meubelstukken heeft, kunt u overwegen de verhuizing zelf te organiseren. Veel autoverhuurbedrijven rekenen het aantal kilometers dat u rijdt, dus wanneer het om een verhuizing met een kleine afstand gaat hoeft dit niet veel te kosten. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent op het verhuizen.

De zwaarste en grootste spullen zouden als eerst moeten worden verplaatst, want dan kunt u de verhuiswagen daarna weer inleveren. Door de kleinere dozen met uw eigen auto te vervoeren bespaart u geld.

TIPTip: Als u verder weg verhuist, zou u geld kunnen besparen door het inpakken zelf te doen en de verhuizers vervolgens in te schakelen voor het in- en uitladen en transporteren van uw spullen.

Met deze besparen op verhuizen tips bent u goedkoper uit. Succes met het verhuizen!