logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuisservice > Wat kost een erkende verhuizer?

Wat kost een erkende verhuizer?

Er worden veel verhuizers gezocht en er worden veel verhuisservices aangeboden, zowel door erkende verhuizers als door andere verhuisbedrijven. Het is voor de consument erg lastig om de meest geschikte (erkende) verhuizer te kiezen, omdat er zoveel verschillende verhuisbedrijven zijn. En een goed overzicht van de kosten krijgen is lastig. Het mag misschien lijken alsof elk verhuisbedrijf hetzelfde kan bieden tegen dezelfde kosten, maar dit is helaas niet waar. Niet elke verhuizer is even professioneel en ervaren. Door voor een onervaren verhuizer te kiezen, bestaat er een kans dat uw spullen tijdens het verhuizen beschadigd raken. Daarom raden we u aan om te zoeken naar erkende verhuizers. Wij vertellen u meer over erkende verhuizers en de kosten die zij rekenen.

Wat zijn erkende verhuizers

Een deel van de verhuizers in Nederland is aangesloten bij de ‘erkende verhuizers’. Zij moeten ten minste twee jaar bestaan, voordat ze in aanmerking komen om zich aan te sluiten bij het keurmerk. Vervolgens worden zij getoetst op verschillende eisen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Ook moeten zij rekening houden met het milieu. Deze erkende verhuizers worden met regelmaat gecontroleerd door de organisatie Erkende Verhuizers, om te garanderen dat ze wel aan de gestelde eisen voldoen. Zo kunt u gegarandeerd op een goede service rekenen.

Wij worden vaak gevraagd of er een prijsverschil is met niet-erkende verhuizers. Lees hier over de kosten.

Erkende verhuizers

Kosten erkende verhuizers

De kosten van een erkende verhuizer zijn hoger dan van een niet-aangesloten verhuizer. De kosten van de erkende verhuizer bestaan uit de kosten van de verhuiswagen, de verhuizers en de voorrijkosten. Omdat erkende verhuizers meer kwaliteit bieden, is de prijs ook gemiddeld hoger dan bij andere verhuizers. Om de kosten in te kunnen schatten, geven we u de gemiddelde prijzen.

Wat kost een erkende verhuizer?
Minimale prijs verhuizing met een erkende verhuizer€ 400
Gemiddelde prijs verhuizing met een erkende verhuizer€ 1050
Maximale prijs verhuizing met een erkende verhuizer€ 1700


De kosten van het verhuizen met erkende verhuizers beginnen bij € 70 per uur. Hierbij zijn een verhuizer en een verhuiswagen van 20 m3 inbegrepen. Maar heeft u meer spullen om te verhuizen, dan heeft u een grotere verhuiswagen nodig. Een verhuizer en een verhuiswagen van 50 m3 kosten dan € 80 per uur. Wilt u nog meer erkende verhuizers inhuren? Dan kunt u rekenen op € 35 per extra verhuizer per uur. Waar u daarnaast ook nog rekening mee moet houden is de kilometerprijs, die meestal tussen de € 0,50 tot € 1 per kilometer liggen

(waarbij de eerste 20 tot 50 kilometer meestal niet meegerekend worden).

Vraag offerte aan en bespaar!

Variërende kosten erkende verhuizers

De uiteindelijke kosten van erkende verhuizers worden uiteindelijk beïnvloed door verschillende variabelen, waaronder:

  • Hoeveel spullen u wilt verhuizen, omdat de spullen bepalen hoe groot de verhuiswagen is die moet worden ingehuurd en hoe vaak deze wagen op en neer moet rijden.
  • De afstand tussen uw oude en nieuwe huis. De afstand bepaald hoe lang de verhuizers onderweg zijn.
  • Of u een bovenwoning heeft of een woning met verschillende verdiepingen. In dat geval worden extra kosten gerekend wanneer spullen naar buiten moeten worden getakeld of een verhuislift nodig is.

Waarom kost een erkende verhuizer meer?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, liggen zijn kosten van een erkende verhuizer hoger dan van andere verhuizers. Veel mensen vragen zich af hoe dit komt. Een van de redenen is dat de organisatie van erkende verhuizers een commercieel oogmerk heeft. Een verhuizer moet ervoor betalen om zich aan te kunnen sluiten. En deze kosten worden dus doorberekend in de prijs aan de consument. Een andere reden is dat erkende verhuizers met vast personeel werken, in plaats van met freelancers. En pensioenen zijn daarnaast hoog binnen de transportsector. Deze vaste kosten drijven de prijs op.

Tot slot moeten erkende verhuizers zich ook aan bepaalde regelgeving houden op het gebied van Co2 uitstoot. Zij moeten ervoor zorgen dat hun verhuiswagens voldoen aan de vereisten en rijden daarom ook steeds vaker elektrisch. Dat is natuurlijk heel erg goed voor het milieu, alleen kost het helaas ook meer.

De voordelen van een erkende verhuizer

Erkende verhuizers zijn misschien dan wel duurder, maar u kiest hierbij wel voor meer zekerheid. Erkende verhuizers voldoen allemaal aan dezelfde voorwaarden die zijn opgesteld in samenspraak met de Consumentenbond. Mocht er iets mis gaan, dan is er een geschillencommissie waarbij u terecht kunt. En daarbij rekenen niet-erkende verhuizers vaak een eigen risico, dat kan oplopen tot wel € 750. Wanneer er iets mis gaat, weet u dat uw inboedel bij erkende verhuizers goed verzekerd is tot wel € 100.000.

Daarbij wordt een verhuizing door een erkende verhuizer uitgevoerd met een Garantiecertificaat. Mocht er sprake zijn van faillissement van een van de verhuizers, dan hoeft u niet bang te zijn dat u uw geld kwijt bent. De verhuizing wordt dan automatisch door een ander erkend bedrijf overgenomen. Zo kunt u nog steeds verhuizen tegen dezelfde kosten die u overeen was gekomen. Daarbij biedt de bracheorganisatie een Aanbetalingsgarantie. De brancheorganisatie staat dan garant voor uw aanbetaling. Mocht het bedrijf waarbij u een aanbetaling heeft gedaan failliet gaan, dan kunt u een vergoeding tot maximaal € 1000 van de totale kosten ontvangen.

Een voordeel van het inhuren van erkende verhuizers, is dat u ervan uit kunt gaan dat het personeel deskundig en gediplomeerd is. Nederland kent verschillende opleidingen op dit gebied, waaronder een opleiding voor het vak particuliere inboedelverhuizing of een zakelijke verhuizing. Door het keurmerk weet u dat de verhuizers nauwkeurig en netjes te werk zullen gaan en op de hoogte zijn van de beste manieren om uw spullen veilig te vervoeren.

Kosten erkende verhuizer

Een erkende verhuizer voor uw zakelijke verhuizing

Ook voor de zakelijke verhuizing kunt u kiezen voor een erkende verhuizer. Niet elke erkende verhuizer is echter gespecialiseerd in het verhuizen van bedrijven. Zoek daarom naar een verhuizer met het PPV keurmerk: Professionele Projectverhuizer. Dan weet u zeker dat het een erkende verhuizer is die gespecialiseerd is in bedrijfsprojecten. De kosten van zakelijke verhuizers met het keurmerk zijn hoger dan bij andere verhuizers, maar u weet zeker dat de verhuizers u tijd zullen besparen, veilig te werk gaan, dat er minder risico’s zijn, dat ze transparant zijn en dat ze integer hun prijzen hanteren.

TIPTip: Let goed op welk bedrijf u kiest, gezien maar 10% van de erkende verhuizers worden erkend als PPV. U kunt op de website van verhuisbedrijven lezen of zij het keurmerk wel of niet hebben.