logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Verhuizing > Adres wijzigen

Adres wijzigen

Verhuizen kan een hele klus zijn. U moet alle spullen inpakken, een verhuiswagen of professionele verhuizers inhuren en uw nieuwe huis inrichten. Het overzicht is al snel zoek zonder een goede planning. Waarom begint u niet bij het doorgeven van uw adreswijziging aan verschillende bedrijven en instanties? Uw adres wijzigen voordat u begint met het maken van de planning voor het verhuizen, zorgt ervoor dat u zeker weet dat dit goed geregeld is en dat u met een gerust gevoel aan de slag kunt. Wij helpen u alvast met uw adres wijzigen. Op onze lijst vindt u alle bedrijven en instanties om uw adreswijziging aan door te geven. Zo vergeet u niets!

Adres wijzigen

PostNL

Via PostNL kunt u gebruik maken van een verhuisservice. Dan wordt alle post automatisch doorgestuurd naar uw nieuwe adres. U stelt een datum in vanaf wanneer uw post moet worden doorgestuurd, dit is idealiter de datum waarop u gaat verhuizen. U kunt dit online regelen, wat veel tijd scheelt. Daarbij ondersteunt de service ook in het doorgeven van de adreswijziging aan verschillende organisaties zoals uw bank, verzekeraar en telecomprovider. Lees goed door aan welke organisaties uw adresgegevens worden doorgegeven. Wat mist er nog op de lijst? Dan kunt u bij de volgende organisaties zelf uw adres wijzigen:

De gemeente

Wanneer u gaat verhuizen, moet u bij uw (nieuwe) gemeente uw adres wijzigen. Dit kan persoonlijk op het gemeentehuis, maar dit kan ook digitaal. Via DigiD kunt u zich gemakkelijk inschrijven op uw nieuwe adres.

De overheid

Daarnaast moet u ook bij de overheid uw adres wijzigen. Via mijn.overheid.nl kunt u uw adresgegevens aanpassen. Deze informatie wordt doorgegeven aan alle overheidsinstanties, waaronder ook de Belastingdienst. Zo weet u zeker dat u geen belangrijke post mist.

Gas- en energieleverancier

Het is zeer belangrijk dat u op tijd doorgeeft aan uw gas- en energieleverancier dat u gaat verhuizen en dat u hen op de hoogte stelt van de datum waarop u uw nieuwe huis betrekt. Zorg ervoor dat u zorgt dat de stroom in uw oude huis pas aan het einde van de verhuisdag wordt afgesloten en dat uw nieuwe huis stroom heeft vanaf de ochtend dat u gaat verhuizen. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als u in uw nieuwe woning aankomt en er geen werkende elektriciteit of verwarming is.

Telefoon- en internetprovider

We kunnen niet meer zonder internet tegenwoordig. Het zou dan erg lastig zijn als u de eerste dag in uw nieuwe huis geen verbinding heeft. Laat daarom op tijd weten wanneer u gaat verhuizen, zodat uw provider uw internet en eventuele vaste telefoon kan meeverhuizen.

De verzekeraar

Laat uw verzekeraar ook weten dat u gaat verhuizen. Denk hierbij niet alleen aan uw zorgverzekering, maar ook bijvoorbeeld aan een eventuele autoverzekering, inboedelverzekering, uitvaartverzekering en reisverzekering. Meestal kunt u online uw adres wijzigen, of u kunt de verzekeraar direct bellen.

Zorg

Niet alleen bij de zorgverzekeraar, maar ook bij de huisarts, tandarts, fysiotherapeut en eventueel bij de dierenarts moet u uw adres wijzigen.

TIPTip: Gaat u naar een andere stad verhuizen? Dan kunt u aan uw huidige zorgverleners vragen of zij tips hebben voor de beste praktijken in uw nieuwe stad.

De bank

Laat ook uw bank op tijd weten dat u gaat verhuizen. Dit kan meestal direct online geregeld worden. Heeft u credit cards? Laat ook het creditcardbedrijf uw adres wijzigen.

Andere financiële bedrijven

Naast de bank, zijn er ook andere financiële bedrijven waaraan u moet doorgeven dat u gaat verhuizen. Heeft u bijvoorbeeld een PayPal account? Dan kunt u eenvoudig online uw adres wijzigen.

Uw werkgever

Hoewel uw salaris natuurlijk gewoon doorbetaald wordt, is het wel belangrijk voor uw eigen administratie en de administratie van het bedrijf dat de juiste adresgegevens op de loonstrook staan. Laat uw werkgever daarom op tijd weten dat u gaat verhuizen.

Kamer van Koophandel

Heeft u een eigen onderneming die op uw huisadres geregistreerd staat? Vergeet dan ook niet bij de Kamer van Koophandel de adreswijziging door te geven en uw bedrijf in te schrijven op uw nieuwe adres.

Kranten en tijdschriften

Heeft u een abonnement bij een krant of tijdschrift? Bel dan om de adreswijziging door te geven en te zorgen dat u de volgende editie op uw nieuwe adres ontvangt.

Online winkels

Shopt u wel eens online? Maak een lijst met de online winkels waar u het vaakst iets koopt. Bij grote winkels zijn uw adresgegevens meestal vooraf ingevuld. Wanneer u iets koopt, kan het gebeuren dat u niet goed naar de verzendgegevens kijkt en op ‘kopen’ drukt zonder het adres aan te passen. Laat daarom bij elk van deze winkels uw adres wijzigen zodat u in de toekomst niet per ongeluk producten naar het verkeerde huis laat sturen.

Sport en hobbyclubs

Bent u ingeschreven bij een sportschool? Bij een voetbalclub? Of bij een koor? Zorg ervoor dat deze clubs ook op de hoogte zijn van uw adreswijzing, zodat zij post vanaf nu naar uw nieuwe adres kunnen sturen.

Vrienden en familie

Het is niet meer van deze tijd om verhuiskaarten te sturen. Maar u wilt natuurlijk wel dat vrienden en familie op de hoogte zijn dat u gaat verhuizen. Stuur daarom een e-mail met uw nieuwe adres met al uw contacten in BCC.

Uw adres wijzigen bij al deze organisaties kost veel tijd. Daarom is het verstandig om dit te doen voordat u gaat verhuizen. Met de stress van de verhuizing, wilt u niet dat deze taak ook nog op u ligt te wachten. En het lijkt misschien redelijk veel werk, maar het kost nog veel meer tijd als u alle verloren post achteraf moet terughalen. Succes met de voorbereidingen!

Adres wijzigen