logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuisservice > Verhuisfirma

Verhuisfirma

Een verhuizing regelen kost veel tijd. Veel mensen vinden het sjouwen met dozen, het rijden met een verhuiswagen en het tillen van de meubels een verschrikkelijke klus. Daarom worden vaak verhuizers gezocht, zodat het werk uit handen gegeven kan worden aan een verhuisfirma. Uiteraard brengt dit wel de nodige kosten met zich mee. Het inhuren van een verhuisfirma is natuurlijk duurder dan wanneer u zelf gaat verhuizen. Wil u liever zelf het werk doen of kosten besparen? Om een keuze te kunnen maken om wel of niet een verhuisfirma in te huren, zetten wij de kosten voor u op een rijtje.

Verhuisfirma

Kosten verhuisfirma

Kosten verhuisfirma: deze worden opgebouwd uit drie delen. 30 % van de kosten bestaan uit het inladen van de spullen, 40 % uit het transporteren van de spullen en de laatste 30 % uit het lossen.

De prijs wordt bepaald aan de hand van een aantal variabelen:

  • De grootte van de verhuiswagen bepaalt onder andere de prijs. Wanneer u een verhuiswagen van 20 kubieke meter huurt, zit hierbij een bestuurder / verhuizer inbegrepen. U bent dan gemiddeld € 65 per uur kwijt.
  • Heeft u meer spullen? Dan kunt u ervoor kiezen om een verhuiswagen van 50 kubieke meter te huren. Met een bestuurder / verhuizer inbegrepen, bent u gemiddeld € 75 per uur kwijt.
  • Wilt u meerdere verhuizers inhuren zodat de klus sneller kan worden uitgevoerd? Per extra verhuizer wordt gemiddeld een uurtarief van € 35 bovenop de kosten gerekend.

Met deze bedragen kunt u een schatting maken van de kosten van een verhuizing. Bij een middelgroot appartement betaalt u gemiddeld € 650. Gaat u verhuizen naar een groter rijtjeshuis of vrijstaand huis, dan kunt u rekenen op kosten van € 800 of hoger.

Gemiddelde kosten verhuizen:

Eventuele extra kosten verhuisfirma

U kunt een verhuisfirma ook inschakelen voor overige klussen, naast het inladen, uitladen en transporteren. Hieronder geven wij een overzicht van de extra kosten:

Extra kosten verhuisfirma
OmschrijvingKosten per uur
Monteren / demonteren€ 35U kunt een verhuisfirma ook inschakelen voor het monteren en demonteren van uw meubelstukken. Zo hoeft u voor het verhuizen niet van tevoren alle meubels uit elkaar te halen.
Spullen inpakken€ 35Als u liever niet uw spullen zelf inpakt, kunnen de verhuizers van de verhuisfirma dit voor u laten doen. Het voordeel is dat zij zeer nauwkeurig werken en dat u zeker weet dat uw spullen veilig kunnen worden vervoerd.
Reparatie / schilderen€ 40Moeten de muren nog worden geschilderd? Of moeten kleine reparaties worden uitgevoerd? Ook dit kan de verhuisfirma voor u doen.
Lift service€ 75Woont u op een bovenverdieping en moeten de spullen met een lift naar boven worden gebracht? Met name voor zware spullen zoals de koelkast, wasmachine en bank is liftassistentie de ideale oplossing.
Piano verhuizen€ 250 – € 300De piano verhuizen vraagt om gespecialiseerde verhuizers. Het verhuizen van dit enorme instrument kunt u beter overlaten aan de experts.

Met de bovenstaande schattingen kunt u een afweging maken: schakelt u een verhuisfirma in of gaat u zelf verhuizen?

Besparen op de kosten van een verhuisfirma

De kosten van een verhuizing kunnen enorm variëren. Sommige verhuizingen kosten een paar honderd euro, terwijl de prijs bij andere projecten oploopt in de duizenden euro’s. Wij helpen u bij het besparen op de kosten met de volgende tips:

Tip 1: Controleer de verzekering

Wanneer u uw spullen door een verhuisfirma laat verhuizen, bent u als het goed is verzekerd via het bedrijf dat u kiest. Controleer of dit ook inderdaad klopt. Tijdens een verhuizing is er altijd een risico dat spullen beschadigd raken. En daarbij gebeurt het ook wel eens dat dozen een paar minuten onbeheerd op straat staan en vervolgens worden gestolen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Wanneer u zelf verhuist bent u over het algemeen hier niet tegen verzekerd en zult u een speciale verzekering moeten afsluiten. Huurt u een verhuisfirma in, dan zijn dit dus geen extra kosten.

Tip 2: Kies de juiste dag

De dag die u kiest om uw spullen te verhuizen kan een groot verschil maken in de kosten. Een verhuisfirma probeert de medewerkers zo goed mogelijk in te plannen, zodat zij elke dag kunnen werken. Toch is dit niet altijd mogelijk en zijn er dagen dat de verhuizers geen werk hebben. Tijdens deze dagen willen zij voor een lager bedrag uw verhuizing verzorgen, omdat het de verhuisfirma geld kost om de medewerkers door te betalen zonder werk. Als u onderhandeld is de kans groot dat u een goede deal kunt sluiten voor deze dagen.

Tip 3: Vraag hulp van familie en vrienden

Wilt u geld besparen? Dan kunt u er ook voor kiezen om zoveel mogelijk familieleden en vrienden bij elkaar te zoeken, die de handen uit de mouwen kunnen steken en de verhuizers kunnen helpen. De verhuisfirma is dan alleen nodig om de inboedel naar het nieuwe adres te brengen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, gezien u geen extra uren betaalt aan de verhuizers.

Kosten verhuisfirma

Aftrekbare kosten

Wist u dat de kosten van de verhuizing soms ook aftrekbaar van de belasting kunnen zijn?

TIPTip: Wilt u hier meer over weten, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een financieel adviseur. De adviseur weet welke regels op uw situatie van toepassing zijn.

Heeft u een uitkering? Dan kunt u een verhuisvergoeding ontvangen. De voorwaarden voor bijzondere bijstand verschillen per gemeente. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw eigen gemeente of met de uitkeringsinstantie, en wie weet kunnen zij u tegemoet komen in de kosten.

Wanneer u moet verhuizen uit uw huurwoning omdat deze wordt gerenoveerd of gesloopt, komt u vaak in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding door uw woningcorporatie. Neemt contact met hen op voor meer informatie.

Daarnaast kunnen de kosten soms ook door de werkgever deels worden vergoed, wanneer u voor uw werk naar een nieuwe stad verhuist. Het is aan te raden om dit met uw werkgever te bespreken. Vaak is het voor uw werkgever ook voordeliger als u dichterbij woont, waardoor er een kans is dat het bedrijf een gedeelte van uw verhuiskosten wil vergoeden. Daarnaast is het vaak mogelijk om een extra vrije dag op te vragen voor het verhuizen. U kunt de personeelsafdeling van uw bedrijf hierover informeren.