logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Verhuisbedrijf > Internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen

Een verhuizing kost doorgaans veel tijd en moeite. Maar wanneer u besluit naar het buitenland te verhuizen, komt hier nog veel meer bij kijken. Het is dan ook aan te raden om internationaal verhuizen door een verhuisbedrijf uit te laten voeren. Dan kan er zo min mogelijk mis gaan voor, tijdens en na de reis. Momenteel worden veel internationale verhuizers gezocht. Wij vertellen u daarom hier meer over de diensten van verhuisbedrijven die u helpen bij het internationaal verhuizen.

Internationaal verhuizen

Kosten internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen kost veel tijd en moeite. Er moet ontzettend veel geregeld worden om een internationale verhuizing soepel te laten verlopen. Daarom is het verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in verhuizingen naar het buitenland. Maar hoeveel kost een internationale verhuizing?

De prijzen van internationaal verhuizen kunnen sterk variëren. Dit is niet alleen afhankelijk van het tarief van de verschillende verhuisbedrijven, maar ook van de afstand die uw spullen moeten afleggen, de prijzen binnen het land waar u naartoe verhuist en het aantal spullen dat u moet vervoeren.

Meer informatie over de prijzen voor een internationale verhuizing kunt u hier vinden.

Wanneer regelt u de internationale verhuizing?

Er komt veel kijken bij een internationale verhuizing. Daarom is het verstandig om op tijd te beginnen met het plannen. Zo weet u zeker dat u rustig de verschillende keuzes kunt overwegen die u voor, na en tijdens het verhuizen moet maken. Wij raden aan om 2 tot 3 maanden van tevoren te beginnen met het zoeken naar een verhuisbedrijf.

Vaak kunt u een betere aanbieding vinden wanneer u op tijd de verhuizing regelt, want verhuisbedrijven zijn minder flexibel wanneer het om een lastminute aanvraag gaat en zullen dit doorberekenen in de totaalprijs. Wanneer u genoeg tijd hiervoor uittrekt, kunt u een verhuizer vinden die bij uw wensen en budget past.

Internationaal verhuizen: Europa of intercontinentaal

Het is relatief makkelijk om binnen de Europese Unie uw inboedel te verhuizen. Door vrijhandel van goederenvervoer kunt u gemakkelijk uw spullen verplaatsen zonder dat u veel tijd kwijt bent aan de grenzen. Met name wanneer u naar België of Duitsland gaat verhuizen, kunt u dit nog met een verhuiswagen doen. Voor de andere landen kunt u een vrachtwagen inschakelen.

LET OPLet op: Voor landen in Europa die niet binnen de regelgeving van de EU vallen, zullen speciale douaneformaliteiten geregeld moeten worden. Het is daarom verstandig om een verhuisbedrijf te zoeken dat gespecialiseerd is in het verhuizen van uw spullen naar het desbetreffende land. Zij kunnen u helpen met het papierwerk en zijn op de hoogte van de regelgeving die op u van toepassing is.

Gaat u naar een ander continent verhuizen? Dan is luchtvervoer of scheepvervoer een betere optie. Met luchtvervoer zijn uw spullen snel op bestemming, maar dit kan veel meer kosten dan scheepvervoer. Meestal werken verhuizers samen met partners in andere landen. Zij zorgen ervoor dat het benodigde papierwerk wordt geregeld en zij zijn op de hoogte van de lokale regelgeving.

Regelgeving internationaal verhuizen

Naast dat uw spullen over een grote afstand moeten worden vervoerd, komt er nog meer kijken bij het verhuizen van uw spullen naar een ander land. Elk land van aankomst heeft namelijk zijn eigen regelgeving, en het ene land is strenger dan het andere land.

Er komt veel papierwerk kijken bij het internationaal verhuizen van uw spullen. Het importeren van specifieke spullen is soms niet toegestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan computers. Daarom is het belangrijk om een verhuizer te vinden die op de hoogte is van de regels voor het verhuizen naar het land waar u naartoe gaat. Houd er ook rekening mee dat in sommige landen invoerrechten moeten worden betaald als u uw spullen gaat verhuizen.

TIPTip: Vaak heeft de douane een paklijst nodig, met alle bezitten die u gaat verhuizen. Vraag daarom of uw verhuisbedrijf een officiële paklijst kan opstellen. Deze lijst wordt vervolgens gecontroleerd door de douane, voor een spoedig transport.

Samenwerkingen met lokale verhuizers

De meeste verhuisbedrijven zorgen dat er een verhuiscoördinator is die de leiding krijgt over de gehele verhuizing. Hij zal van begin tot eind de verhuizing begeleiden. Hij zal de planning maken en zorgen dat een team in Nederland voor u klaar staat wanneer u gaat verhuizen. Hij organiseert ook het transport en zorgt ervoor dat u geen papierwerk hoeft af te handelen.

Veel verhuisbedrijven werken samen met lokale verhuizers in andere landen. Het voordeel is dat deze lokale bedrijven de situatie in dat land het beste kennen. De verhuiscoördinator zal daarom vaak samenwerken om ervoor te kunnen zorgen dat uw internationale verhuizing (hoe ver de afstand ook is) soepel kan verlopen.

Prijs transport internationaal verhuizen

Vaak worden internationale verhuizers gezocht, maar heeft de klant geen inzicht in de prijsopbouw. Wij helpen u hier graag bij. De prijs bij internationaal verhuizen wordt deels bepaald door de afstand die wordt afgelegd, de prijs beslaat uit zo’n 40 % van de totaalkosten. 30 % van de verhuiskosten gaan naar het inladen en de resterende 30 % naar het lossen. Maar hoeveel spullen u wilt verhuizen en hoe groot deze spullen zijn, is ook een factor die meespeelt in de totaalprijs, gezien de hoeveelheid bepaalt hoe groot de wagen of container is die wordt vervoerd. Om een goede schatting te kunnen maken van de kosten voor internationaal verhuizen, komt het verhuisbedrijf vaak eerst bij u thuis langs. Dit voorkomt verrassingen, waardoor de kosten voor het internationaal verhuizen niet onverwachts hoog uitvallen.

Inpakken

Wanneer u uw spullen intercontinentaal laat vervoeren, zal dit doorgaans in een verhuiscontainer gebeuren. Tijdens het transport is de container veel in beweging, bijvoorbeeld op zee of in een schommelend vliegtuig. Daarom is het extra belangrijk dat alle spullen goed zijn ingepakt. Het is fijn als uw spullen in dezelfde staat aankomen als dat ze vertrokken. Daarnaast is het belangrijk in verband met controle door de douane dat de paklijst met uw spullen op orde is. We raden daarom aan om uw spullen speciaal voor intercontinentale verhuizingen in te laten pakken door professionals. Met speciale verpakkingsmaterialen worden uw spullen veilig verhuisd.

Voor het verhuizen naar een ander land bieden veel verhuizers de optie om een speciaal gemaakte kist te gebruiken voor het transport. Ook kan een sole-use zeecontainer of luchtvrachtbox worden gebruikt. Afhankelijk van het aantal spullen, de afstand en het soort vervoer zal de gespecialiseerde verhuisservice u hierover kunnen adviseren.

Internationaal verhuizen

Bespaar tot wel 40% door offertes op te vragen

Naar een ander land verhuizen kost veel geld. Het liefst besteed u dit geld natuurlijk aan uw nieuwe woning en het inrichten hiervan, niet aan het verhuizen van uw spullen. Daarom helpen wij u om geld te besparen op uw internationale verhuizing.

TIPTip: Het is nooit verstandig om het eerste verhuisbedrijf in te huren dat u vindt. De kans dat de prijzen van dit bedrijf het laagst zijn is klein. Zoek daarom goed naar de verschillende prijzen en vraag offertes aan.

Kost het aanvragen van offertes teveel tijd? Wij kunnen het werk voor u uit handen nemen. Wij hebben een groot netwerk met verhuizers die zich hebben gespecialiseerd in internationale verhuizingen. Zij kunnen uw verhuizing van a tot z veilig uitvoeren. Door ons de offertes op te laten vragen, bent u zelf geen extra tijd kwijt. U hoeft alleen een kort aanvraagformulier bij ons in te vullen met uw wensen en budget. Wij zorgen er vervolgens voor dat verschillende verhuisbedrijven contact met u opnemen en een offerte met prijzen sturen.

U kunt de kosten op de verschillende offertes met elkaar vergelijken, zodat u een goed beeld krijgt van de prijzen die worden gerekend. U kiest het verhuisbedrijf dat past bij uw wensen en budget. Zo weet u zeker dat u altijd profiteert van de beste kwaliteit en scherpste prijzen.