logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Kosten verhuisservice

Kosten verhuisservice

Door een verhuisservice in te schakelen, hoeft u zelf de verhuizing niet uit te voeren. Dat scheelt u enorm veel tijd en moeite, en daarbij voorkomt u ook rugpijn door het tillen van te zware meubelstukken. Maar op het internet worden er veel verhuizers gezocht en verhuisservices aangeboden. Daarom is het goed om van tevoren eerst de kosten in te schatten, zodat u weet waar u aan toe bent. Met een schatting van de kosten, kunt u vervolgens een verhuisservice zoeken die bij uw budget past. Wij bieden u een overzicht van de verhuiskosten. Hieronder kosten verhuizen:

Kosten verhuizer

De kosten verschillen per verhuizing. Zo ligt het eraan hoeveel verhuizers u wilt inschakelen, hoeveel spullen vervoerd moeten worden en om welke afstand het gaat. Uw spullen bepalen de grootte van de verhuiswagen. Een kleine verhuiswagen is 20 m3 en kost gemiddeld € 55 tot € 65 per uur, inclusief de bestuurder.

Hieronder ziet u wat het gemiddelde, minimale en maximale uurtarief van één verhuizer met een kleine verhuiswagen is:

Een grote verhuiswagen is maar liefst 50 m3 en kost gemiddeld € 65 tot € 75 per uur, inclusief de bestuurder. U kunt ervan uitgaan dat de bestuurder ook meehelpt met het verhuizen.

Hieronder ziet u wat het gemiddelde, minimale en maximale uurtarief van één verhuizer met een grote verhuiswagen is:

Bij elke verhuizing moeten veel spullen worden gejouwd. Afhankelijk van hoeveel spullen u heeft, op welke verdieping u woont en in welke tijd u de verhuizing wil hebben afgerond, kunt u er ook voor kiezen een of meerdere extra verhuizers in te schakelen. Prijs voor elke extra verhuizer:

Kostenpost Prijs
Extra verhuizer35 euro per uur

Voor een efficiënte en snelle verhuizing raden we aan om bij de verhuisservice om drie verhuizers te vragen. Nu zou u misschien denken dat het inhuren van meerdere verhuizers ook meer gaat kosten, want u moet het uurloon van verschillende mensen betalen. Dit hoeft echt niet het geval te zijn. Soms bespaart u juist kosten door meerdere verhuizers in te huren. Over het algemeen geldt: hoe meer verhuizers, hoe sneller de verhuizing zal zijn afgerond. Als de verhuizers goed samenwerken zal u tijd winnen, en dit kan uiteindelijk in de totale kosten schelen.

Houd er ook rekening mee dat er vaak nog voorrijkosten gerekend worden. Vanaf het moment dat de verhuiswagen het pand van de verhuisservice verlaat, zullen kosten voor de afgelegde afstand in rekening worden gebracht. Kijk goed naar de voorwaarden, want een groot aantal regionale verhuisbedrijven rekenen geen kosten voor de eerste 20 kilometer.

TIPTip: Als u een verhuisservice in de buurt vindt hoeft u dus wellicht geen voorrijkosten te betalen.

Landelijke verhuisservices rekenen soms pas na 50 of 100 kilometer extra kosten. Meestal zult u buiten de vrijgestelde kilometers een bedrag van € 0,50 tot € 1 moeten betalen per kilometer. Vraag de door u gekozen verhuisservice naar de voorwaarden die van toepassing zijn.

Kosten verhuisservice

Rekenvoorbeeld kosten verhuisservice

Met de bovenstaande informatie en gemiddelde prijzen kunt u berekenen hoeveel u kwijt zult zijn aan een verhuisservice. Soms blijft het toch lastig inschatten. Daarom geven wij een rekenvoorbeeld van de meest gekozen opties:

Kostenvoorbeeld verhuissevice
CapaciteitTotaalprijs
Verhuiswagen met 20 m3 + 1 chauffeur + 1 verhuizer€ 500 tot € 800
Verhuiswagen met 50 m3 + 1 chauffeur + 1 verhuizer€ 800 tot € 1100

Extra opties verhuisservice

Verhuisservices bieden daarnaast ook extra opties, waar uiteraard ook extra kosten bij komen kijken. In de onderstaande tabel ziet u welke prijzen u kunt verwachten voor extra services.

Extra diensten verhuizersGemiddelde prijs
Inpakken en uitpakken€ 35 extra per uur
Liftassistentie€ 75 extra per uur
OpslagboxAfhankelijk formaat box, vanaf € 4 per maand
Vervoer piano€ 250 tot € 300 per uur

In- en uitpakken spullen

Het in- en uitpakken van uw spullen kost heel veel tijd. U moet spullen sorteren, veilig in dozen inpakken, de dozen labelen en vervolgens ook weer uitpakken in uw nieuwe woning. Een verhuizer kan dit werk veel sneller doen en gaat bovendien ook zeer zorgvuldig te werk. U kunt rekenen op € 35 extra per uur.

Lift assistentie

Als uw oude of nieuwe woning op een bovenverdieping ligt, is het verstandig om gebruik te maken van liftassistentie. Met behulp van de lift worden uw zware spullen eenvoudig omhoog gebracht De prijs voor liftassistentie is zo’n € 75 per uur.

Inboedelopslag

Wanneer u uw woning moet verlaten, maar niet direct uw nieuwe woning in kunt, kunt u tijdelijk gebruik maken van een inboedelopslag. Deze optie wordt door de meeste verhuisbedrijven aangeboden. Een ruimte van 30 m3 huurt u al vanaf € 150 per maand.

Piano verhuizen

De piano verhuizen is niet makkelijk. Zonder gespecialiseerde verhuisservice zal het niet lukken om de piano zonder beschadigingen te verhuizen. Het voordeel van een verhuisservice is dat zij de juiste hulpmiddelen hebben om de piano te verplaatsen. En daarnaast is de piano verzekerd tijdens het verhuizen. De kosten voor deze piano verhuisservice is gemiddeld € 250 tot € 300.

Besparen op kosten verhuisservice

Besparen op de kosten verhuisservice

Vaak worden goedkope verhuizers gezocht. Wilt u een verhuizer inhuren om uw spullen te verhuizen, maar op de kosten besparen? Wij geven u een aantal tips.

Tip1

Weet u zeker dat u al uw spullen uit uw oude huis wel nodig heeft in uw nieuwe huis? Een verhuizing is het perfecte moment om eens kritisch te kijken naar de spullen die u bezit. Wilt u die kast vol boeken die u al heeft gelezen nog wel bewaren? Wat gaat u doen met die doorgezakte bank? Dit is het geschikte moment om te kiezen welke spullen u wegdoet, verkoopt of doneert aan de kringloopwinkel. Als de verhuisservice minder spullen hoeft te verhuizen, kunnen de verhuizers met een kleinere verhuiswagen komen en is er wellicht minder mankracht nodig om uw spullen te tillen. Zo bespaart u op de verhuisservice en bent u van uw overbodige spullen af.

Tip2

Veel mensen verhuizen in het weekend, omdat ze dan vrij zijn. Maar als u op een doordeweekse dag verhuist bent u goedkoper uit. Op zaterdag rekenen verhuisbedrijven namelijk een toeslag van 25% en op zondag zelfs een toeslag van 75%. En wist u dat het verhuizen aan het begin en einde van de maand over het algemeen duurder is dan in het midden van de maand? Omdat veel mensen de sleutel van hun oude woning voor het einde van de maand moeten inleveren en vervolgens aan het begin van de maand in hun nieuwe woning kunnen, zijn dit de meest populaire momenten om te verhuizen. U bespaart geld door deze momenten te vermijden en op andere dagen een verhuisservice in te schakelen.

Tip3

Daarnaast kunt u geld besparen door een verhuisbedrijf in uw eigen omgeving te zoeken. Meestal worden namelijk geen kilometerkosten in rekening gebracht wanneer de afstand tussen het verhuisbedrijf en uw woning minder dan 20 kilometer bedraagt. Wanneer de verhuiswagen verschillende keren op en neer rijdt, kan dit dus redelijk veel geld schelen.

Tip4

Ook loont het om op tijd uw verhuizing te regelen. Als u een aantal maanden tot weken van tevoren contact opneemt met de verhuisservice, kunnen zij een goede planning maken. De verhuizing kan dan plaatsvinden op een moment dat het goedkoper is voor u. Als u de verhuizing niet op tijd regelt, zal de verhuisservice al druk bezet zijn en zullen zij niet meer de beste deals kunnen bieden. Spoedverhuizingen zijn altijd duurder dan van tevoren geplande verhuizingen.

Tip5

En tot slot raden wij aan om zoveel mogelijk vrienden en familieleden in te schakelen tijdens het verhuizen. Hoe minder verhuizers u hoeft in te huren, des te goedkoper de verhuizing is. Succes met de verhuizing!