logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Blog > Energie aansluiten na een verhuizing
Energie aansluiten

Hoe energie aansluiten na een verhuizing


 10 Mar 2023

Als je gaat verhuizen heb je genoeg aan je hoofd: het maken van een planning, het zoeken naar een verhuisbedrijf, het inpakken van dozen en het schilderen van de muren in je nieuwe huis. Maar heb je wel aan het aansluiten van energie gedacht? Het zou vervelend zijn als je de eerste dagen in je nieuwe huis zonder stroom moet doorbrengen. Dit moet je weten over het aansluiten van energie na een verhuizing.

Wijzig je adres

Meld aan je huidige energieleverancier dat je gaat verhuizen. Het huidige contract kan dan worden overgezet op het nieuwe adres. Vergeet niet te controleren of gas en energie door dezelfde leverancier worden geleverd. Zo niet, dan moet je bij beide leveranciers de verhuizing doorgeven. Sommige energieleveranciers brengen een administratieve vergoeding in rekening voor het verwerken van de verhuizing.

Geef de verhuizing op tijd door

Let op dat je de verhuizing op tijd doorgeeft aan de energieleverancier. Dit kan al vanaf 3 maanden voor de verhuisdatum. Maar zorg ervoor dat je het uiterlijk 2 weken voor de verhuizing doet, want anders ben je misschien te laat. Het doorgeven van de verhuizing kan meestal via de website van de energieleverancier.

Noteer de meterstanden

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk dat je de meterstanden noteert. De energieleverancier zal hierom vragen. Dit geldt zowel voor het oude huis, maar ook voor het nieuwe huis. Zorg dat je de dag waarop je verhuist direct de meterstanden opneemt in de nieuwe woning. Geef binnen 15 dagen deze meterstanden door aan de energieleverancier. Dan weet je zeker dat je betaalt voor de energie die je zelf verbruikt en niet voor de energie van voorgaande bewoners. Mocht je de meterstanden niet opgeven, dan maakt de leverancier een schatting die misschien niet in jouw voordeel is.

Controleer de eindafrekening

Binnen 6 weken zal je de eindafrekening ontvangen. Controleer of de meterstanden op de eindafrekening inderdaad kloppen met de meterstanden die je zelf hebt genoteerd. Mochten de meterstanden niet kloppen, dan dien je direct contact op te nemen met de energieleverancier.

Andere netbeheerder

De netbeheerder is de partij die transport van gas en elektriciteit en de aansluiting op het netwerk regelt. De netbeheerder kun je niet zelf kiezen. Als je naar een andere regio verhuist, krijg je ook te maken met een andere netbeheerder. Jouw energieleverancier zal de netwerkbeheerder op de hoogte stellen van de verhuizing. Zelf hoef je niets te doen.

Veranderen van energieleverancier

Een energiecontract is niet aan een adres gebonden, maar aan een persoon. Als je gaat verhuizen kun je dus niet zomaar je oude contract stopzetten. Kijk eerst naar de opzegtermijn en eventuele opzegvergoeding die bij het contract hoort. Alleen wanneer je een energiecontract voor onbepaalde tijd hebt mag je deze op elk moment opzeggen. Anders zul je een boete moeten betalen of ervoor kiezen om het contract mee te verhuizen.

Energie aansluiten wanneer je gaat verhuizen kost niet veel tijd en moeite, maar is het is wel een belangrijke taak . Zo heb je gegarandeerd elektriciteit tijdens het verhuizen en erna.


Populaire blogs  • Verhuizen naar een andere gemeente: wat je moet regelen


  • Meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen


  • Hoe energie aansluiten na een verhuizing


  • Verhuisdozen kopen: waar je op moet letten