logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Blog > Meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen
gemaakte fouten tijdens verhuizen

Meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen


 10 Mar 2023

Verhuizen kan voor veel stress zorgen. Toch hoeft verhuizen geen vervelende klus te zijn. Als u goed voorbereid bent kan de verhuizing soepel verlopen en zit u aan het einde van de dag tevreden op de bank in uw nieuwe huis. Om te zorgen dat het verhuizen zo min mogelijk zorgen meebrengt helpen we u in dit artikel met het voorkomen van de meest gemaakte fouten.

Verhuisfout 1: te laat beginnen

De verhuisdag is vooral bedoeld om alle dozen en meubels van de ene woning naar de andere te verhuizen. Tijdens deze dag moet er veel gebeuren en is er meestal geen tijd om spullen in te pakken. U wilt verhuizers of vrienden en familie niet onnodig laten wachten. Wij raden aan om al een paar dagen van te voren te beginnen met het inpakken. Overweeg daarbij welke spullen u mee wilt verhuizen en welke spullen weg mogen.

Verhuisfout 2: te weinig hulp inschakelen

Veel mensen onderschatten hoeveel werk het verhuizen kan zijn. Dozen en meubelstukken moeten in een verhuiswagen worden geladen, worden vervoerd en vervolgens het nieuwe huis in worden getild. Probeer realistisch te zijn bij het inschatten van hoeveel hulp u nodig heeft. Zijn er niet genoeg vrienden of familieleden beschikbaar die dag? Overweeg dan om verhuizers in te huren.

Verhuisfout 3: verhuisdozen niet labelen

Een veelgemaakte fout is het niet labelen van verhuisdozen. Dit kan voor veel ergernis zorgen. Eenmaal aangekomen in uw nieuwe huis weet u niet meer welke doos naar welke kamer moet worden gebracht. Bij het uitpakken zult u dan veel tijd kwijt zijn aan het zoeken van uw spullen. Door de dozen per categorie en kamer te labelen weet u precies waar uw spullen zijn tijdens de verhuizing.

Verhuisfout 4: Wasmachine niet ontwateren

Als u deze fout een keer heeft gemaakt zal dit u niet meer overkomen. Als u de wasmachine namelijk niet ontwatert zal deze leeglopen tijdens het ontkoppelen. Er komt veel water op de grond terecht en u moet de vloer weer schoonmaken. Ook kan het gebeuren dat het water er onderweg uitkomt en in de verhuiswagen loopt. Zorg dus dat u de wasmachine van tevoren ontwatert. Het is een kleine moeite maar het scheelt uiteindelijk veel gedoe.

Verhuisfout 5: geen verhuisoffertes vergelijken

Wilt u het verhuizen uitbesteden aan een verhuisbedrijf? Dan is het verstandig om offertes te vergelijken. Verhuisbedrijven bepalen hun eigen prijzen. U kunt veel geld besparen door van tevoren onderzoek te doen. Vergelijk naast de prijzen ook de voorwaarden van de verschillende verhuisbedrijven. Biedt het verhuisbedrijf garanties en verzekeringen? Wat zijn de werkzaamheden van de verhuizers? Zorg dat u weet waarvoor u betaalt en lees altijd de kleine lettertjes.

Verhuisfout 6: geen parkeerplaats vrijhouden

Het is erg vervelend als de verhuiswagen ver van het huis moet worden geparkeerd. U zult dan onnodig veel met zware spullen moeten slepen. Zorg er dus voor dat u zeker bent van een parkeerplek voor zowel het nieuwe als het oude huis. Reserveer een parkeerplek als dat nodig is of zet een deel van de stoep af. Controleer tevens of er smalle straatjes zijn waar de verhuiswagen wellicht niet langs kan.

Verhuisfout 7: het koffiezetapparaat inpakken

Veel mensen drinken graag een kopje koffie tijdens de verhuispauze. Maar dat gaat niet als het koffiezetapparaat al voor de verhuizing ingepakt is. Denk er dus aan om het apparaat nog niet op te bergen. Dan kunt u vrienden, familie of de verhuizers blij maken met een lekker bakje koffie.

Conclusie: veel fouten kunnen worden voorkomen door middel van een goede voorbereiding. Leer van de bovenstaande fouten zodat de verhuisdag zo soepel mogelijk verloopt en zodat u zo min mogelijk stress heeft. Succes met het verhuizen!


Populaire blogs  • Verhuizen naar een andere gemeente: wat je moet regelen


  • Meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen


  • Hoe energie aansluiten na een verhuizing


  • Verhuisdozen kopen: waar je op moet letten