logo
verhuisbedrijf achtergrond
Zoek verhuisbedrijf voorZoek verhuisbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Blog > Verhuisdozen kopen: waar je op moet letten
Verhuisdozen kopen

Verhuisdozen kopen: waar je op moet letten


 10 Mar 2023

Tijdens het verhuizen kun je niet zonder verhuisdozen. Grotere meubelstukken zoals de bank of de televisie kun je direct in de verhuiswagen laden, maar de kleinere spullen zoals keukengerei, serviesgoed, decoratie, boeken en kleding? Die kunt je beter in dozen inpakken. Zo kun je niet alleen je spullen weer makkelijk terugvinden, maar weet je ook zeker dat ze veilig aankomen in je nieuwe huis. Wij vertellen waar je op moet letten bij het kopen van verhuisdozen.

Aantal verhuisdozen

Hoeveel dozen heb je nodig tijdens een verhuizing? Het aantal verhuisdozen is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je wilt vervoeren. Een eenpersoonshuishouden heeft gemiddeld 20 verhuisdozen nodig. Een stel komt al snel op 40 tot 60 dozen uit. En ga je met het gehele gezin verhuizen? Reken dan op wel 70 tot 90 dozen.

Soorten dozen

Er zijn verschillende soorten verhuisdozen verkrijgbaar op de markt in verschillende formaten. Let goed op de kwaliteit van het karton. Kraft karton is het sterkste materiaal, waardoor je meer gewicht in de dozen stoppen. Dozen met autolock kun je in slechts één beweging in elkaar zetten. Je hebt geen tape nodig, want de dozen blijven vanzelf dicht en kunnen gemakkelijk weer worden opgevouwen. Verhuisdozen met een Amerikaanse vouwbodem zijn iets goedkoper, omdat je de onderkant en bovenkant zelf moet vastplakken met tape.

Dozen inpakken

Probeer bij het inpakken van de dozen zo logisch mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Maar let op: de doos zo goed mogelijk vullen zorgt er soms voor dat je hem niet meer kunt tillen. 7 tot 10 kilo is het maximale gewicht dat je in een verhuisdoos kunt stoppen. Is de inhoud van de doos toch zwaarder? Tape de doos dan voor de zekerheid dicht aan de onderkant, zodat hij niet tijdens het verhuizen uit elkaar kan vallen.

Prijs verhuisdozen

De prijs van verhuisdozen varieert, afhankelijk van waar je ze koopt en welke dozen je kiest. Maar gemiddeld kun je verwachten dat een verhuisdoos 1,50 tot 2,50 euro kost. Bij sommige winkels kun je enkele dozen kopen, terwijl andere winkels ze alleen in verpakkingen van 2, 5 of 10 stuks verkopen. Kun je de dozen niet zelf ophalen? De meeste bedrijven leveren ze bij je thuis, maar dat betaal je wel extra verzendkosten.

Verhuisdozen huren

Vind je het zonde om dozen te kopen voor eenmalige gebruik? Je kunt er ook voor kiezen om verhuisdozen te huren. Meestal betaal je tussen de 0,50 en 1,50 per doos. Na de verhuizing kun je de dozen weer terugbrengen of opsturen, waardoor je ook geen extra opslagruimte kwijt bent in je nieuwe huis. Het nadeel aan het huren van verhuisdozen is dat je ze niet kunt labelen en dat je ze ook achteraf niet kunt gebruiken om spullen in op te slaan. Houd daar rekening mee in de keuze voor huren of kopen.

Of je nu verhuisdozen koopt of leent, zorg dat je goed voorbereid bent. Haal genoeg dozen in huis zodat je al je spullen tegelijk kunt vervoeren en houdt rekening met het gewicht dat de dozen moeten dragen. Met een goede voorbereiden loopt de verhuizing gesmeerd.


Populaire blogs  • Verhuizen naar een andere gemeente: wat je moet regelen


  • Meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen


  • Hoe energie aansluiten na een verhuizing


  • Verhuisdozen kopen: waar je op moet letten